22 jan 2016 09:44

22 jan 2016 10:49

Strålman målskytt i toppmötet

ISHOCKEY: Tampa Bay tog sjunde raka segern

Anton Strålman gjorde ett av målen när hans Tampa Bay Lightning vann med 2–1 mot Chicago Blackhawks i natt svensk tid.
– Jag tycker vi gjorde vår bästa match på hela säsongen, säger Strålman till Sportbladet.

Strålmans Tampa Bay visar upp en strålande form för tillfället och i hemmamötet med Chicago – som inför matchen i Amalie Arena hade vunnit tolv matcher i rad – tog man sin sjunde raka seger.

– Alla bidrog och gjorde vad de skulle, det var en riktig lagseger, fortsätter Strålman till Sportbladet.

Strålman fick som vanligt mycket istid och undantaget backkollegan Victor Hedman spelade den Tibrofostrade backen mest av alla i Tampa Bay med nästan 21 minuter på isen. Den här gången kryddade han dessutom sin insats med ett mål. Chicago hade fått en drömstart på matchen när Artim Anisimov gjorde 1–0 redan efter 43 sekunder, men Strålman såg till så att kvitteringen inte dröjde speciellt länge.

Drygt sju minuter in på den första perioden kom 1–1-målet. Hedman sköt och Strålman, som påpassligt höll sig framme, styrde in pucken mellan benen på Chicagos målvakt Corey Crawford. Ett viktigt mål för hemmalaget.

– Jag försökte smita undan från forwarden som backcheckade på mig och plötsligt var jag ren framför kassen. När Victors skott kom var det bara att sätta dit klubban, säger Strålman till Sportbladet.

Målet var hans sjätte för säsongen och det matchavgörande 2–1-målet gjorde Nikita Kucherov i slutet av den andra perioden.

Efter segern mot Chicago ligger Tampa Bay på tredje plats i eastern conference med 56 poäng på 47 matcher. Det ser betydligt ljusare ut nu för Lightnings som lyft sig efter en trög start på säsongen. Då hade man en hel del spelare skadade, men de är tillbaka nu.

– Fast det beror inte bara på det. Vi har ett helt annat driv och en helt annan arbetsmoral nu, fortsätter Strålman.

– Det var det stora problemet under första halvan av säsongen. Vi jobbade hårt vissa matcher men inte alla och det håller inte. Men nu börjar det se ut som fjolårets Tampa igen och det känns såklart väldigt roligt.

Härnäst spelar nu Tampa Bay borta mot Florida Panthers på lördag och sedan väntar hemmamatch mot Toronto Maple Leafs på onsdag i nästa vecka.

Strålmans Tampa Bay visar upp en strålande form för tillfället och i hemmamötet med Chicago – som inför matchen i Amalie Arena hade vunnit tolv matcher i rad – tog man sin sjunde raka seger.

– Alla bidrog och gjorde vad de skulle, det var en riktig lagseger, fortsätter Strålman till Sportbladet.

Strålman fick som vanligt mycket istid och undantaget backkollegan Victor Hedman spelade den Tibrofostrade backen mest av alla i Tampa Bay med nästan 21 minuter på isen. Den här gången kryddade han dessutom sin insats med ett mål. Chicago hade fått en drömstart på matchen när Artim Anisimov gjorde 1–0 redan efter 43 sekunder, men Strålman såg till så att kvitteringen inte dröjde speciellt länge.

Drygt sju minuter in på den första perioden kom 1–1-målet. Hedman sköt och Strålman, som påpassligt höll sig framme, styrde in pucken mellan benen på Chicagos målvakt Corey Crawford. Ett viktigt mål för hemmalaget.

– Jag försökte smita undan från forwarden som backcheckade på mig och plötsligt var jag ren framför kassen. När Victors skott kom var det bara att sätta dit klubban, säger Strålman till Sportbladet.

Målet var hans sjätte för säsongen och det matchavgörande 2–1-målet gjorde Nikita Kucherov i slutet av den andra perioden.

Efter segern mot Chicago ligger Tampa Bay på tredje plats i eastern conference med 56 poäng på 47 matcher. Det ser betydligt ljusare ut nu för Lightnings som lyft sig efter en trög start på säsongen. Då hade man en hel del spelare skadade, men de är tillbaka nu.

– Fast det beror inte bara på det. Vi har ett helt annat driv och en helt annan arbetsmoral nu, fortsätter Strålman.

– Det var det stora problemet under första halvan av säsongen. Vi jobbade hårt vissa matcher men inte alla och det håller inte. Men nu börjar det se ut som fjolårets Tampa igen och det känns såklart väldigt roligt.

Härnäst spelar nu Tampa Bay borta mot Florida Panthers på lördag och sedan väntar hemmamatch mot Toronto Maple Leafs på onsdag i nästa vecka.