23 jan 2016 16:07

23 jan 2016 16:07

Helle Thomsen tar över i OS-kvalet

HANDBOLL: Sivertsson får gå från damlandslaget

Svenska Handbollförbundet väljer att säga upp kontraktet med damlandslagets förbundskapten Thomas Sivertsson. Samtidigt betyder det att Helle Thomsen gör comeback och leder laget över OS-kvalet i mars.

Landslagschefen Lasse Tjernberg kommenterar i ett pressmeddelande:

– Det var ett svårt beslut att fatta och självklart tufft för Thomas att få. Han har gjort ett bra arbete under sina år med landslaget och mest minns vi förstås EM-bronset i Kroatien och Ungern 2014. Efter de utvärderingar vi gjort efter VM i december har vi dock valt att utnyttja den klausul vi hade i kontraktet och blickar nu framåt mot OS-kvalet, förhoppningsvis ett OS och sedan ett EM på hemmaplan i december.

Handbollsförbundet hade en klausul i kontraktet där det fanns möjlighet för båda parter att säga om kontraktet senast den 21 januari, något som förbundet nu har valt att göra.

Arbetet med Sivertssons ersättare pågår och skall vara klart inom ett par veckor. Förbundet under tiden gjort klart med att Helle Thomsen, som valde att sluta som kapten i somras, kommer att leda laget i det kommande OS-kvalet i ryska Astrachan 18-20 mars. Där står förutom Ryssland även Polen och Mexico för motståndet.

– Vi är glada att Helle kan leda laget under OS-kvalet. Hon känner spelarna och spelarna känner henne och det gör det enklare då kvalet kommer redan i mars, säger Tjernberg i samma pressmeddelande.

Att Helle Thomsen valde att sluta i somras kom mer eller mindre som en chock för landslagsspelarna och Skövde HF:s landslagsspelare Anna-Maria Johansson kommenterade då avhoppet i SLA:

– Det är verkligen jättetråkigt. Hon har på sin korta tid i landslaget bidragit stort och betytt otroligt mycket för oss spelare. Jag tycker att det är så trist att hon lämnar. Hon är en riktigt bra handbollstränare på alla sätt och var oerhört populär bland spelarna där hon hade ett stort förtroende, fortsätter hon.

Nu kommer danskan tillbaka, återstår att se om det bara blir över OS-kvalet.

Landslagschefen Lasse Tjernberg kommenterar i ett pressmeddelande:

– Det var ett svårt beslut att fatta och självklart tufft för Thomas att få. Han har gjort ett bra arbete under sina år med landslaget och mest minns vi förstås EM-bronset i Kroatien och Ungern 2014. Efter de utvärderingar vi gjort efter VM i december har vi dock valt att utnyttja den klausul vi hade i kontraktet och blickar nu framåt mot OS-kvalet, förhoppningsvis ett OS och sedan ett EM på hemmaplan i december.

Handbollsförbundet hade en klausul i kontraktet där det fanns möjlighet för båda parter att säga om kontraktet senast den 21 januari, något som förbundet nu har valt att göra.

Arbetet med Sivertssons ersättare pågår och skall vara klart inom ett par veckor. Förbundet under tiden gjort klart med att Helle Thomsen, som valde att sluta som kapten i somras, kommer att leda laget i det kommande OS-kvalet i ryska Astrachan 18-20 mars. Där står förutom Ryssland även Polen och Mexico för motståndet.

– Vi är glada att Helle kan leda laget under OS-kvalet. Hon känner spelarna och spelarna känner henne och det gör det enklare då kvalet kommer redan i mars, säger Tjernberg i samma pressmeddelande.

Att Helle Thomsen valde att sluta i somras kom mer eller mindre som en chock för landslagsspelarna och Skövde HF:s landslagsspelare Anna-Maria Johansson kommenterade då avhoppet i SLA:

– Det är verkligen jättetråkigt. Hon har på sin korta tid i landslaget bidragit stort och betytt otroligt mycket för oss spelare. Jag tycker att det är så trist att hon lämnar. Hon är en riktigt bra handbollstränare på alla sätt och var oerhört populär bland spelarna där hon hade ett stort förtroende, fortsätter hon.

Nu kommer danskan tillbaka, återstår att se om det bara blir över OS-kvalet.