27 jan 2016 06:00

27 jan 2016 06:41

Inför Skövde IK–Enköping SK

ISHOCKEY

Serieledande Skövde IK står inför en mycket betydelsefull match på onsdagskvällen när serietrean Enköpings SK, som bara är en poäng efter i tabellen, gästar Billingehov.
– Det är en viktig match för oss och det gäller att hålla sig på rätt sida om strecket nu. Vi är tre lag som har fått ett litet försprång i toppen så det är viktiga poäng, säger SIK-tränaren Anders Spaak.

De två bästa lagen i serien får spela playoff och efter SIK:s senaste seger borta mot Forshaga IF sitter Spaaks gäng i förarsättet inför serieavslutningen tillsammans med Lindlövens IF.

SIK svarade för en bra insats i lördags när Forshaga IF bortabesegrades med 4–2 efter att Spaaks lag avgjort matchen i den tredje perioden.

– Vi började bra och tog ett klart grepp om matchen. De tog ledningen och då tappade vi lite grann när vi inte var konsekventa. Vi började fladdra omkring och chansspela men gnetade oss in i det igen och i den tredje perioden sköljde vi över dem, säger SIK-tränaren Anders Spaak.

SIK inledde vårserien med två förluster före nyår men har ännu inte förlorat någon av de sex matcherna på det nya året. Faktum är att SIK endast har tappat en poäng när SIK straffbesegrade Lindlöven. I den andra omgången blev det dock förlust mot Enköpings SK med 2–5 på bortaplan.

– Vi har revansch att utkräva. Jag tycker att vi gjorde en riktig bra match där utan att vi fick med oss poäng. Resultatet speglade inte hur matchen gestaltade sig. Vi var klart spelförande men gick in i deras fälla lite grann. Vi får se till att vara väldigt konsekventa i vårt spel den här gången.

SIK saknar fortsatt skadade trion Oskar Nicklasson, Alexander Yacob och Oscar Forsmark.

De två bästa lagen i serien får spela playoff och efter SIK:s senaste seger borta mot Forshaga IF sitter Spaaks gäng i förarsättet inför serieavslutningen tillsammans med Lindlövens IF.

SIK svarade för en bra insats i lördags när Forshaga IF bortabesegrades med 4–2 efter att Spaaks lag avgjort matchen i den tredje perioden.

– Vi började bra och tog ett klart grepp om matchen. De tog ledningen och då tappade vi lite grann när vi inte var konsekventa. Vi började fladdra omkring och chansspela men gnetade oss in i det igen och i den tredje perioden sköljde vi över dem, säger SIK-tränaren Anders Spaak.

SIK inledde vårserien med två förluster före nyår men har ännu inte förlorat någon av de sex matcherna på det nya året. Faktum är att SIK endast har tappat en poäng när SIK straffbesegrade Lindlöven. I den andra omgången blev det dock förlust mot Enköpings SK med 2–5 på bortaplan.

– Vi har revansch att utkräva. Jag tycker att vi gjorde en riktig bra match där utan att vi fick med oss poäng. Resultatet speglade inte hur matchen gestaltade sig. Vi var klart spelförande men gick in i deras fälla lite grann. Vi får se till att vara väldigt konsekventa i vårt spel den här gången.

SIK saknar fortsatt skadade trion Oskar Nicklasson, Alexander Yacob och Oscar Forsmark.

FORMEN

Tre senaste matcherna:

Skövde IK: Forshaga IF (b) 4–2, Lindlövens IF (H) 3–2, Surahammars IF (b) 4–1. Enköpings SK: IFK Arboga IK (h) 1–0, Forshaga IF (h) 4–2, Köping HC (b) 5–2.

Kommentar: Det är två formstarka lag som drabbar samman. SIK kommer till spel med sex raka segrar medan ESK kommer till spel med fyra raka vinster.

LAGET

Skövde IK: Målvakter: Marcus Melin, David Persson-Thorsell. Backar: Albin Andersson, Mathias Gudmundsson, Anton Karlsson, Albin Lindgren, Erik Rosén, Filip Blomqvist. Forwards: Robin Klasson, Alexander Johansson, Victor Thilander, Mikael Persson-Riis, Adam Rundkvist, Oskar Back, Viktor Jörnevik, Johan Erkgärds, Jesper Hultman, Victor Wänghult, Max örnskog, Alexander Henriksson.

ÖVRIGA MATCHER

27/1: Surahammars IF–Forshaga IF, Lindlövens IF–Köping HC, IFK Arboga IK–Grästorps IK.