30 jan 2016 16:21

30 jan 2016 16:21

Repris i Billingens Långlopp

LÄNGDSKIDOR: Moberg tog ännu sen seger i hemmatävling

Inte helt otippat var det IFK Skövdes Dan Moberg som vann Billingens Långlopp.

Moberg betade av varven i jämn fart och vann klart före klubbkompisen Patrik Johansson.
– Det var tufft i början och jag fick slita lite, men kom in i det och gick bättre, summerar Moberg.

Precis som förra året blev det hemmaseger i Billingens Långlopp över 42 kilometer som arrangeras av IFK Skövde. Dan Moberg visade att han håller en fortsatt hög nivå och var klar etta i mål. Klubbkamraten Patrik Johansson hängde med i Mobergs tempo till en början, men fick ge sig.

– Det gick i ganska jämn fart i början, men lite för långsamt så jag gick upp tidigt och växelkörde med Patrik. Vi var nog tillsammans i ungefär fyra varv, men sedan började det spricka upp lite. Då tog jag en rövare och började köra, fortsätter Moberg om loppet.

Då fick han luckan och sedan gjorde Moberg resten av loppet på egen hand.

– Det var bara att köra på i jämn och hård fart och försöka beta av varven, säger Moberg.

Patrik Johansson:

– Dan höjde tempot en del in mot varvning och jag klarade väl att gå med på det men det satte det sig lite för hårt i armarna och då var det färdigt för dagen. Efter det var det bara att se till att ta sig i mål på ett bra sätt så att man fick ut något bra av det.

I damklassen blev det en jämnare kamp om segern, men Amanda Lahti från Göteborg slog Camilla Rosén och var belåten.

– Det har varit jättekul att köra och jag är nöjd. Det var tungt, men jag försökte hålla humöret uppe och fokusera på rätt saker, kommenterar Amanda.

Hon ska åka sitt sjätte Vasalopp i början av mars och den här segern satt fint inför det.

– Klart att det är jätteroligt att vinna, det tycker väl alla som tävlar och är målinriktade.

Långloppet, som lockade 260 startande, kördes som ett varvlopp och elva varv skulle klaras av. Trots några plusgrader och blåst höll underlaget bra genom hela tävlingen och spåren fick beröm från många håll.

– Det höll förvånansvärt bra och de har gjort ett jättejobb för att få ihop det, säger Dan Moberg.

Precis som förra året blev det hemmaseger i Billingens Långlopp över 42 kilometer som arrangeras av IFK Skövde. Dan Moberg visade att han håller en fortsatt hög nivå och var klar etta i mål. Klubbkamraten Patrik Johansson hängde med i Mobergs tempo till en början, men fick ge sig.

– Det gick i ganska jämn fart i början, men lite för långsamt så jag gick upp tidigt och växelkörde med Patrik. Vi var nog tillsammans i ungefär fyra varv, men sedan började det spricka upp lite. Då tog jag en rövare och började köra, fortsätter Moberg om loppet.

Då fick han luckan och sedan gjorde Moberg resten av loppet på egen hand.

– Det var bara att köra på i jämn och hård fart och försöka beta av varven, säger Moberg.

Patrik Johansson:

– Dan höjde tempot en del in mot varvning och jag klarade väl att gå med på det men det satte det sig lite för hårt i armarna och då var det färdigt för dagen. Efter det var det bara att se till att ta sig i mål på ett bra sätt så att man fick ut något bra av det.

I damklassen blev det en jämnare kamp om segern, men Amanda Lahti från Göteborg slog Camilla Rosén och var belåten.

– Det har varit jättekul att köra och jag är nöjd. Det var tungt, men jag försökte hålla humöret uppe och fokusera på rätt saker, kommenterar Amanda.

Hon ska åka sitt sjätte Vasalopp i början av mars och den här segern satt fint inför det.

– Klart att det är jätteroligt att vinna, det tycker väl alla som tävlar och är målinriktade.

Långloppet, som lockade 260 startande, kördes som ett varvlopp och elva varv skulle klaras av. Trots några plusgrader och blåst höll underlaget bra genom hela tävlingen och spåren fick beröm från många håll.

– Det höll förvånansvärt bra och de har gjort ett jättejobb för att få ihop det, säger Dan Moberg.