31 jan 2016 19:12

31 jan 2016 19:12

SLA-plaketten till Anton Strålman

IDROTTSGALAN: NHL-stjärnan skickade videohälsning från USA

NHL-stjärnan Anton Strålman fick SLA-plaketten på Idrottsgalan i Skövde.
Det var två stolta föräldrar, pappa Jan och mamma Mona-Lisa, som tog emot utmärkelsen.
Anton själv tackade för priset genom en videohälsning från USA som visades på storbildskärmen i Arena Skövde.

Två raka Stanley Cup-finaler – först med New York Rangers och sedan med Tampa Bay Lightning.

Det väger tungt.

NHL-stjärnan Anton Strålman från Tibro tog hem utmärkelsen Årets idrottare i världen – SLA-plaketten på Idrottsgalan i Skövde. Ett pris med anor och som delades ut första gången 1945.

Den 29-årige backen i Tampa Bay Lightning kunde själv inte medverka på galan men skickade en videohälsning från USA som visades på storbildskärmen.

– Stort tack för det här jättefina priset. Jag vill även gratulera alla andra nominerade ikväll. Ni är fantastiskt duktiga idrottare och det är väldigt roligt att följa er alla, sade Anton Strålman.

– Jag vill tacka Tibro IK och Skövde IK för utan de två klubbarna skulle jag aldrig vara den ishockeyspelare som jag är i dag och aldrig nått så här långt. Sedan vill jag även tacka mamma, pappa och mina syskon som är mina absolut största supportar och som har lagt ner så väldigt mycket tid genom åren. Jag vill också tacka min fru och mina fina barn som har gett mig möjlighet att jaga min dröm. Utan er skulle jag heller inte ha varit den ishockeyspelare jag är, fortsatte han.

Det var två stolta föräldrar, pappa Jan och mamma Mona-Lisa, som tog emot utmärkelsen å Antons vägnar i Arena Skövde.

– Det är klart att man är jättestolt över det här och för Antons del är det fantastiskt. Jag vet att Anton också är väldigt stolt för det här priset, säger Jan Strålman.

– Det är fantastiskt med två Stanley Cup-finaler men det fattas det där sista. Vi vill ha hit bucklan, fortsatte pappa Strålman med ett leende.

Den vinnande motiveringen lyder:

”Med kyla och elegans i världens tuffaste liga levererar han högklassiga insatser match efter match i Tampa Bay Lightning. Två Stanley Cup-finaler, först med New York Rangers och 2015 med Tampa Bay Lightning, är något som många ishockeyspelare bara kan drömma om. Anton har tagit sig dit tack vare sin briljanta skridskoåkning, sitt spelsinne och sitt smarta uppträdande på rinken. Ett backspel i världsklass i ett av NHL:s allra bästa lag”.

Två raka Stanley Cup-finaler – först med New York Rangers och sedan med Tampa Bay Lightning.

Det väger tungt.

NHL-stjärnan Anton Strålman från Tibro tog hem utmärkelsen Årets idrottare i världen – SLA-plaketten på Idrottsgalan i Skövde. Ett pris med anor och som delades ut första gången 1945.

Den 29-årige backen i Tampa Bay Lightning kunde själv inte medverka på galan men skickade en videohälsning från USA som visades på storbildskärmen.

– Stort tack för det här jättefina priset. Jag vill även gratulera alla andra nominerade ikväll. Ni är fantastiskt duktiga idrottare och det är väldigt roligt att följa er alla, sade Anton Strålman.

– Jag vill tacka Tibro IK och Skövde IK för utan de två klubbarna skulle jag aldrig vara den ishockeyspelare som jag är i dag och aldrig nått så här långt. Sedan vill jag även tacka mamma, pappa och mina syskon som är mina absolut största supportar och som har lagt ner så väldigt mycket tid genom åren. Jag vill också tacka min fru och mina fina barn som har gett mig möjlighet att jaga min dröm. Utan er skulle jag heller inte ha varit den ishockeyspelare jag är, fortsatte han.

Det var två stolta föräldrar, pappa Jan och mamma Mona-Lisa, som tog emot utmärkelsen å Antons vägnar i Arena Skövde.

– Det är klart att man är jättestolt över det här och för Antons del är det fantastiskt. Jag vet att Anton också är väldigt stolt för det här priset, säger Jan Strålman.

– Det är fantastiskt med två Stanley Cup-finaler men det fattas det där sista. Vi vill ha hit bucklan, fortsatte pappa Strålman med ett leende.

Den vinnande motiveringen lyder:

”Med kyla och elegans i världens tuffaste liga levererar han högklassiga insatser match efter match i Tampa Bay Lightning. Två Stanley Cup-finaler, först med New York Rangers och 2015 med Tampa Bay Lightning, är något som många ishockeyspelare bara kan drömma om. Anton har tagit sig dit tack vare sin briljanta skridskoåkning, sitt spelsinne och sitt smarta uppträdande på rinken. Ett backspel i världsklass i ett av NHL:s allra bästa lag”.