03 feb 2016 18:06

03 feb 2016 18:06

Sverige OS-kvalspelar på hemmaplan i Malmö arena

HANDBOLL

Det svenska herrlandslaget kvalar till OS på hemmaplan i Malmö arena. Det Internationella Handbollförbundet (IHF) beslutade på onsdagen att OS-kvalgruppen som består av Spanien, Slovenien, Sverige och Iran ska spelas på svensk mark.

Förra veckan säkrade det svenska herrlandslaget en plats i kvalet till sommarens OS i Rio de Janeiro genom att ha Ryssland och Ungern efter sig i EM i Polen.

Nu står det klart att OS-kvalturneringen spelas i Malmö Arena den 8–10 april.

– Vi, Malmö Arena och Malmö Stad har arbetat hårt för att få kvalet till Sverige och är otroligt glada att så nu blir fallet, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

För fyra år sedan tog landslaget silver i OS i London, en turnering man tog sig till via kvalspel inför storpublik i Göteborg. Under onsdagen beslutade det Internationella Handbollförbundet (IHF) att OS-kvalgruppen som består av Spanien, Slovenien, Sverige och Iran ska spelas på svensk mark. Alla möter alla och de två bästa lagen får spela OS.

– 2012 var publiken en stor bidragande anledning till att vi lyckades kvala in till OS och de tär förstås en fördel för oss även den här gången att få spela på hemmaplan. Målet är självklart inget annat än att ta oss till OS och väl där kan vi gå hur långt som helst, säger förbundskapten Staffan Olsson.

Förra veckan säkrade det svenska herrlandslaget en plats i kvalet till sommarens OS i Rio de Janeiro genom att ha Ryssland och Ungern efter sig i EM i Polen.

Nu står det klart att OS-kvalturneringen spelas i Malmö Arena den 8–10 april.

– Vi, Malmö Arena och Malmö Stad har arbetat hårt för att få kvalet till Sverige och är otroligt glada att så nu blir fallet, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

För fyra år sedan tog landslaget silver i OS i London, en turnering man tog sig till via kvalspel inför storpublik i Göteborg. Under onsdagen beslutade det Internationella Handbollförbundet (IHF) att OS-kvalgruppen som består av Spanien, Slovenien, Sverige och Iran ska spelas på svensk mark. Alla möter alla och de två bästa lagen får spela OS.

– 2012 var publiken en stor bidragande anledning till att vi lyckades kvala in till OS och de tär förstås en fördel för oss även den här gången att få spela på hemmaplan. Målet är självklart inget annat än att ta oss till OS och väl där kan vi gå hur långt som helst, säger förbundskapten Staffan Olsson.