04 feb 2016 06:00

04 feb 2016 06:00

Anders Hallberg tillbaka i Lugi

HANDBOLL: Flera lag har förstärkt trupperna under EM-uppehållet

Det har hänt en del i elitserielagen under EM-uppehållet.
Flera lag har förstärkt sina trupper och ett av dem är Lugi HF som kommer till Arena Skövde på torsdagskvällen.
Mittnian Anders Hallberg, 29 år, har återvänt till klubben och är spelklar till mötet med IFK Skövde.

EM-uppehållet är till ända och elitserien har dragit i gång igen. Det har hänt en hel del i elitserielagen under den senaste månaden. Det handlar om olika kontraktsförlängningar, nya spelare till nästa säsong och spelare som lämnar efter säsongen för att i många fall bli proffs utomlands. Flera lag har också spelat träningsmatcher under uppehållet.

Några lag har dessutom passat på att förstärka trupperna inför de avslutande tolv elitseriematcherna och det som sedan ska följa.

Ett av dessa lag är Lugi HF som IFK Skövde möter i den första matchen efter EM-uppehållet i Arena Skövde på torsdagskvällen.

Hallberg tillbaka

De har lyckats knyta till sig mittnian Anders Hallberg, 29 år, som återvänder till Sverige efter ett och ett halvt år i danska Bjerringbro-Silkeborg. Hallberg trivdes inte i Danmark, fick lite speltid och valde att flytta hem och nu spelar han med Lugi resten av säsongen.

– Det känns så klart bra för oss när spelare som varit iväg vill komma tillbaka, säger Lugitränaren Tomas Axnér till Skånska Dagbladet.

Hallberg kommer att konkurrera med Andreas Arrman och talangen Alfred Jönsson som mittnia.

– Anders är ganska lik Arrman som spelartyp men det vi saknat mest i år är Anders ledaregenskaper. Vi har många unga killar på niometer så där behöver vi en spelare som Anders som visar vägen både på träning och match. Nu får vi andra möjligheter att variera hur vi ska ställa upp på niometer. Anders återkomst sätter press på såväl våra mittnior som ytternior, fortsätter Axnér.

Fler lag har förstärkt

Det är inte bara Lugi som har förstärkt truppen under uppehållet. HK Malmö värvade landslagsstjärnan Fredrik Petersen, sedan han brutit sitt kontrakt med Füchse Berlin, innan jul. Nu är den 32-årige vänstersexan spelklar för klubben. Han debuterade för HK Malmö i mötet med HK Aranäs på tisdagskvällen. Han gjorde ett mål när HK Malmö fullständigt krossade Aranäs med 33–11!

Seriejumbon HK Drott Halmstad – som bara har tagit tre poäng och släppt in flest mål av alla lag på 20 matcher – har gjort klart med en ny målvakt resten av säsongen. Det handlar om den serbiske landslagsmålvakten Mihailo Radovanovic, 23 år, som närmast kommer ifrån spel med BBM Bietigheim i den tyska andraligan. Han har tränat med Drott sedan mitten av januari och fick sitt arbetstillstånd i förra veckan som gjorde att han blev spelklar.

– Det känns jättebra. Han är en bra kille och har gjort ett jättebra intryck på träningarna. Han är seriös som fasen och är alltid tidigast till och senast från träningarna. Vi känner att han passar bra in i vårt försvarsspel, som vi ju har ändrat till att vara lite mer offensivt, säger lagets tränare Lars-Magnus Jönsson till Hallandsposten.

Lagets förstemålvakt Olle Lindblom tvingas till en höftoperation och lånet från Lugi HF, Johan Larsson, har återvänt till Lundaklubben.

Tappa målvakt

Serieåttan Hammarby IF har drabbats av ett avbräck när de har tappat målvakten Daniel ”Svesse” Svensson till Portugal. 30-åringen har skrivit på för Sporting Lissabon, som redan förra sommaren visade intresse för målvakten, för resten av säsongen.

Serietvåan Alingsås HK drabbades av ett dystert besked då de blir av med Skövdebekantingen Fredrik ”Bedda” Larsson. Niometersspelaren har inte lyckats bli kvitt sina skador och lägger av med handbollen efter den här säsongen.

EM-uppehållet är till ända och elitserien har dragit i gång igen. Det har hänt en hel del i elitserielagen under den senaste månaden. Det handlar om olika kontraktsförlängningar, nya spelare till nästa säsong och spelare som lämnar efter säsongen för att i många fall bli proffs utomlands. Flera lag har också spelat träningsmatcher under uppehållet.

Några lag har dessutom passat på att förstärka trupperna inför de avslutande tolv elitseriematcherna och det som sedan ska följa.

Ett av dessa lag är Lugi HF som IFK Skövde möter i den första matchen efter EM-uppehållet i Arena Skövde på torsdagskvällen.

Hallberg tillbaka

De har lyckats knyta till sig mittnian Anders Hallberg, 29 år, som återvänder till Sverige efter ett och ett halvt år i danska Bjerringbro-Silkeborg. Hallberg trivdes inte i Danmark, fick lite speltid och valde att flytta hem och nu spelar han med Lugi resten av säsongen.

– Det känns så klart bra för oss när spelare som varit iväg vill komma tillbaka, säger Lugitränaren Tomas Axnér till Skånska Dagbladet.

Hallberg kommer att konkurrera med Andreas Arrman och talangen Alfred Jönsson som mittnia.

– Anders är ganska lik Arrman som spelartyp men det vi saknat mest i år är Anders ledaregenskaper. Vi har många unga killar på niometer så där behöver vi en spelare som Anders som visar vägen både på träning och match. Nu får vi andra möjligheter att variera hur vi ska ställa upp på niometer. Anders återkomst sätter press på såväl våra mittnior som ytternior, fortsätter Axnér.

Fler lag har förstärkt

Det är inte bara Lugi som har förstärkt truppen under uppehållet. HK Malmö värvade landslagsstjärnan Fredrik Petersen, sedan han brutit sitt kontrakt med Füchse Berlin, innan jul. Nu är den 32-årige vänstersexan spelklar för klubben. Han debuterade för HK Malmö i mötet med HK Aranäs på tisdagskvällen. Han gjorde ett mål när HK Malmö fullständigt krossade Aranäs med 33–11!

Seriejumbon HK Drott Halmstad – som bara har tagit tre poäng och släppt in flest mål av alla lag på 20 matcher – har gjort klart med en ny målvakt resten av säsongen. Det handlar om den serbiske landslagsmålvakten Mihailo Radovanovic, 23 år, som närmast kommer ifrån spel med BBM Bietigheim i den tyska andraligan. Han har tränat med Drott sedan mitten av januari och fick sitt arbetstillstånd i förra veckan som gjorde att han blev spelklar.

– Det känns jättebra. Han är en bra kille och har gjort ett jättebra intryck på träningarna. Han är seriös som fasen och är alltid tidigast till och senast från träningarna. Vi känner att han passar bra in i vårt försvarsspel, som vi ju har ändrat till att vara lite mer offensivt, säger lagets tränare Lars-Magnus Jönsson till Hallandsposten.

Lagets förstemålvakt Olle Lindblom tvingas till en höftoperation och lånet från Lugi HF, Johan Larsson, har återvänt till Lundaklubben.

Tappa målvakt

Serieåttan Hammarby IF har drabbats av ett avbräck när de har tappat målvakten Daniel ”Svesse” Svensson till Portugal. 30-åringen har skrivit på för Sporting Lissabon, som redan förra sommaren visade intresse för målvakten, för resten av säsongen.

Serietvåan Alingsås HK drabbades av ett dystert besked då de blir av med Skövdebekantingen Fredrik ”Bedda” Larsson. Niometersspelaren har inte lyckats bli kvitt sina skador och lägger av med handbollen efter den här säsongen.