07 feb 2016 20:44

08 feb 2016 08:11

Tibro IK tappade två viktiga poäng

ISHOCKEY: Hockeytvåan södra, vår

Tibro IK släppte en tvåmålsledning sent och fick se sig besegrade efter straffar borta mot Trollhättan.

Sett till det prekära tabelläget fick Tibro IK en passande start borta mot Trollhättan. Filip Molin satte 1–0 och gästerna ledde därför i första paus. I den andra perioden fortsatte Tibro att gå starkt. De skapade chanser och utökade sin ledning till 2–0. Med 40 sekunder kvar fick dock hemmalaget till en reducering. Det sena målet verkar inte ha påverkat TIK märkbart. Bortalaget gjorde efter tio minuter i den sista perioden 3–1 och såg ut att tåga mot seger. Men då kom tappet. Först gjorde Trollhättans Victor Kjelssson 2–3. Och två minuter senare gjorde Victor Kjellsson 3–3.

Matchen gick därför till en förlängning som blev mållös. I straffläggningen visade sig Trollhättan starkast och avgjorde till 4–3.

– Vi var självklart i stort behov av tre poäng, men chansen till nytt kontrakt finns fortfarande och vi kommer inte att ge upp, menar Tibrotränaren Andreas Adolfsson.

Målen: T: Filip Molin, Oskar Amnér, Johan Svensson

Sett till det prekära tabelläget fick Tibro IK en passande start borta mot Trollhättan. Filip Molin satte 1–0 och gästerna ledde därför i första paus. I den andra perioden fortsatte Tibro att gå starkt. De skapade chanser och utökade sin ledning till 2–0. Med 40 sekunder kvar fick dock hemmalaget till en reducering. Det sena målet verkar inte ha påverkat TIK märkbart. Bortalaget gjorde efter tio minuter i den sista perioden 3–1 och såg ut att tåga mot seger. Men då kom tappet. Först gjorde Trollhättans Victor Kjelssson 2–3. Och två minuter senare gjorde Victor Kjellsson 3–3.

Matchen gick därför till en förlängning som blev mållös. I straffläggningen visade sig Trollhättan starkast och avgjorde till 4–3.

– Vi var självklart i stort behov av tre poäng, men chansen till nytt kontrakt finns fortfarande och vi kommer inte att ge upp, menar Tibrotränaren Andreas Adolfsson.

Målen: T: Filip Molin, Oskar Amnér, Johan Svensson