10 feb 2016 06:00

10 feb 2016 16:10

Inför Skövde IK–Surahammars IF

ISHOCKEY: Hockeyettan västra vår

Bara två matcher återstår av vårserien i den västra hockeyettan, men om Skövde IK kan behålla sin andraplats blir det playoff och ännu fler matcher. SIK möter tabelljumbon Surahammar på hemmaplan i kväll och det är en match som SIK på papperet ska vinna.

– Håller vi i vårt grundspel så är vi bättre än dem på det mesta, men det går inte att tro att man kan hämta några poäng bara för att man heter Skövde IK utan det gäller att jobba stenhårt varje kväll. Det finns inga dåliga lag och om man inte är på tå och förberedd så blir det alltid jobbigt, säger SIK:s tränare Anders Spaak.

Han räknar med att SIK ska ta tag i taktpinnen hemma på Billingehov.

– Vi sitter i framsätet och ska inte sätta oss i baksätet utan ska kliva fram och köra.

I förra hemmamatchen kvaddade Skövde Grästorp med hela 8–0, men det följdes upp med förlust efter straffar borta mot Köping som krigade för att säkra nytt kontrakt i division 1. Det blev i alla fall en SIK-poäng som kan visa sig värd mycket i den jämna tabellen.

– Som matchen gestaltade sig med några utvisningar på slutet kunde det lika gärna ha blivit noll poäng och då hade det ju varit ännu tightare, konstaterar Spaak.

Med två matcher kvar är tabelltvåan SIK två poäng före närmaste konkurrent och nu hoppas Spaak att laget kan förvalta läget och ta sig till playoff.

– Nu ställs det på sin spets och vi får se om vi är redo för att reda ut det här. Motivation finns säkert, men det gäller att kunna hantera situationen, säger SIK-tränaren som räknar med samma trupp som i söndags mot Köping.

– Håller vi i vårt grundspel så är vi bättre än dem på det mesta, men det går inte att tro att man kan hämta några poäng bara för att man heter Skövde IK utan det gäller att jobba stenhårt varje kväll. Det finns inga dåliga lag och om man inte är på tå och förberedd så blir det alltid jobbigt, säger SIK:s tränare Anders Spaak.

Han räknar med att SIK ska ta tag i taktpinnen hemma på Billingehov.

– Vi sitter i framsätet och ska inte sätta oss i baksätet utan ska kliva fram och köra.

I förra hemmamatchen kvaddade Skövde Grästorp med hela 8–0, men det följdes upp med förlust efter straffar borta mot Köping som krigade för att säkra nytt kontrakt i division 1. Det blev i alla fall en SIK-poäng som kan visa sig värd mycket i den jämna tabellen.

– Som matchen gestaltade sig med några utvisningar på slutet kunde det lika gärna ha blivit noll poäng och då hade det ju varit ännu tightare, konstaterar Spaak.

Med två matcher kvar är tabelltvåan SIK två poäng före närmaste konkurrent och nu hoppas Spaak att laget kan förvalta läget och ta sig till playoff.

– Nu ställs det på sin spets och vi får se om vi är redo för att reda ut det här. Motivation finns säkert, men det gäller att kunna hantera situationen, säger SIK-tränaren som räknar med samma trupp som i söndags mot Köping.

LAGET

Skövde IK (preliminär): Målvakter: Marcus Melin, David Persson-Thorsell. Backar: Albin Lindgren, Filip Blomqvist, Erik Rosén, Mathias Gudmundsson, Albin Andersson, Axel Abrahamsson. Forwards: Oskar Back, Adam Rundkvist, Mikael Persson-Riis, Jesper Hultman, Johan Erkgärds, Robin Klasson, Alexander Henriksson, Max Örnskog, Victor Wänghult, Alexander Yacob, Alexander Johansson, Viktor Jörnevik, Norton Gren.

FORMEN

Skövde: Köping (b) 3–4 str, Grästorp (h) 8–0, Arboga (b) 2–4.

Surahammar: Lindlöven (h) 3–5, Arboga (h) 2–1, Enköping (b) 4–3.

Kommentar: SIK har varit ojämnt det senaste och blandat segrar med förluster. Surahammar föll visserligen senast, men hade två raka segrar innan det.

ÖVRIGA MATCHER

10/2: Arboga–Lindlöven, Grästorp–Forshaga, Enköping–Köping.