14 feb 2016 18:24

14 feb 2016 18:24

Helgens innebandy

INNEBANDY

Det blev seger för Stöpen IBK men förlust för Skövde IBF:s damer i helgens seriematcher.

Division 2 Västergötland

IBK ELFHÖG–STÖPEN IBK

3–6 (0–1, 1–2, 2–3).

Stöpen IBK tar rygg på det absoluta toppskiktet i division 2. Under söndagen slog de jumboplacerade IBK Elfhög med 6–3 på bortaplan.

Gästande Stöpen öppnade målmässigt starkast och vann den första perioden med 1–0. Lagens målproduktion ökade sedan successivt, i jämn takt, och efter 1–2 i andra och 2–3 i tredje vann till slut Stöpen med 6–3.

Ett resultat som innebär att Stöpen IBK placerar sig som trea, en poäng bakom andraplatsen som betyder positivt playoff.

I nästa omgång ställs Stöpen mot femteplacerade IBK Tygriket 99 på hemmaplan.

Mål: Stöpen IBK: Kristoffer Gustafsson 2, Marcus Wiechert 2, Carl Bergheden, Marcus Sjöholm.

Division 2 Västergötland, damer

SKÖVDE IBF–TRANEMO IBK

4–5 (0–1, 1–1, 3–3)

Skövde IBF:s damer förlorade lördagens hemmamöte med Tranemo IBK med uddamålet. Gästerna tog ledningen i mitten av den första perioden och hade kommandot inför mittenakten där Skövde IBF kvitterade innan ens minuten spelats. Tranemo ledde dock också efter den andra perioden och när de gjorde 5–2 med drygt två minuter kvar såg matchen ut att vara avgjord. Men Skövdetjejerna kom tillbaka efter två mål inom loppet av 37 sekunder. Skövde IBF försökte sedan få in en kvittering men närmare än 4–5 kom de aldrig. Tranemo lade beslag på alla poängen men Skövde IBF har redan säkrat nytt kontrakt i division 2 med tre matcher kvar att spela.

Mål: Skövde IBF: Mikaela Spaak 3, Hannah Hedendahl.

Division 2 Västergötland

IBK ELFHÖG–STÖPEN IBK

3–6 (0–1, 1–2, 2–3).

Stöpen IBK tar rygg på det absoluta toppskiktet i division 2. Under söndagen slog de jumboplacerade IBK Elfhög med 6–3 på bortaplan.

Gästande Stöpen öppnade målmässigt starkast och vann den första perioden med 1–0. Lagens målproduktion ökade sedan successivt, i jämn takt, och efter 1–2 i andra och 2–3 i tredje vann till slut Stöpen med 6–3.

Ett resultat som innebär att Stöpen IBK placerar sig som trea, en poäng bakom andraplatsen som betyder positivt playoff.

I nästa omgång ställs Stöpen mot femteplacerade IBK Tygriket 99 på hemmaplan.

Mål: Stöpen IBK: Kristoffer Gustafsson 2, Marcus Wiechert 2, Carl Bergheden, Marcus Sjöholm.

Division 2 Västergötland, damer

SKÖVDE IBF–TRANEMO IBK

4–5 (0–1, 1–1, 3–3)

Skövde IBF:s damer förlorade lördagens hemmamöte med Tranemo IBK med uddamålet. Gästerna tog ledningen i mitten av den första perioden och hade kommandot inför mittenakten där Skövde IBF kvitterade innan ens minuten spelats. Tranemo ledde dock också efter den andra perioden och när de gjorde 5–2 med drygt två minuter kvar såg matchen ut att vara avgjord. Men Skövdetjejerna kom tillbaka efter två mål inom loppet av 37 sekunder. Skövde IBF försökte sedan få in en kvittering men närmare än 4–5 kom de aldrig. Tranemo lade beslag på alla poängen men Skövde IBF har redan säkrat nytt kontrakt i division 2 med tre matcher kvar att spela.

Mål: Skövde IBF: Mikaela Spaak 3, Hannah Hedendahl.