14 feb 2016 21:41

14 feb 2016 21:41

Skövde HF till finalspel i USM

HANDBOLL: Skövdetjejerna obesegrade i fjärde steget i Linköping

Skövde HF:s damjuniorer kvalificerade sig återigen till finalsteget i USM.
De vann sitt gruppspel i Linköping efter att ha gått obesegrade genom de tre matcherna i det fjärde steget.

Skövde HF:s damjuniorer är klart för final i USM i år igen.

Det stod klart efter helgens fjärde steg som för Skövdetjejernas vidkommande avgjordes i Linköping med HK eRPing som värd för arrangemanget.

Skövde HF inledde med att besegra GK Kroppskultur på lördagen med 22–18 (10–8).

De följde sedan upp med att besegra Eslövs IK i den första av två matcher på söndagen. Slutresultatet skrevs till 20–15 (7–5).

I den tredje och sista gruppspelsmatchen stod arrangerande HK eRPing för motståndet. Det var en ren gruppfinal och den slutade oavgjort, 22–22 (11–12). Det var ett resultat som för Skövdetjejerna räckte för att vinna gruppen. Båda lagen hamnade förvisso på fem poäng och dessutom på samma målskillnad men då Skövde HF hade gjort fler mål på de tre matcherna stod de som gruppsegrare.

Nu väntar finalspel i Malmö den 22–24 för Skövde HF:s damjuniorer. Förra året hade klubben med lag i samtliga klasser i finalspelet och den möjligheten finns även i år. Både SHF:s A- och B-flickor har chansen att gå vidare till finalen då de befinner sig i steg 4 som de ska spela senare i mars.

IFK Skövde utslaget

Det blir däremot inget finalspel för IFK Skövdes herrjuniorer.

De spelade sitt gruppspel i steg 4 i Växjö och lyckades inte bli bland de två främsta lagen som gick vidare till finalspelet.

De inledde helgens USM med att spela oavgjort, 23–23 (14–9), mot Huddinge HK i lördagens första match. Det följde de upp med dubbla förluster. Först förlorade IFK-laget mot Halmstad HF med 23–26 (15–11) i söndagens första match och i den andra senare på eftermiddagen blev det ny förlust i mötet med Växjö HF. Förlustsiffrorna skrevs till 27–32 (12–15).

Huddinge HK, som IFK Skövde var enda lag i helgen att ta poäng emot, vann gruppen med fem poäng före Halmstad HF, på fyra poäng, som lade beslag på den andra finalplatsen.

Skövde HF:s damjuniorer är klart för final i USM i år igen.

Det stod klart efter helgens fjärde steg som för Skövdetjejernas vidkommande avgjordes i Linköping med HK eRPing som värd för arrangemanget.

Skövde HF inledde med att besegra GK Kroppskultur på lördagen med 22–18 (10–8).

De följde sedan upp med att besegra Eslövs IK i den första av två matcher på söndagen. Slutresultatet skrevs till 20–15 (7–5).

I den tredje och sista gruppspelsmatchen stod arrangerande HK eRPing för motståndet. Det var en ren gruppfinal och den slutade oavgjort, 22–22 (11–12). Det var ett resultat som för Skövdetjejerna räckte för att vinna gruppen. Båda lagen hamnade förvisso på fem poäng och dessutom på samma målskillnad men då Skövde HF hade gjort fler mål på de tre matcherna stod de som gruppsegrare.

Nu väntar finalspel i Malmö den 22–24 för Skövde HF:s damjuniorer. Förra året hade klubben med lag i samtliga klasser i finalspelet och den möjligheten finns även i år. Både SHF:s A- och B-flickor har chansen att gå vidare till finalen då de befinner sig i steg 4 som de ska spela senare i mars.

IFK Skövde utslaget

Det blir däremot inget finalspel för IFK Skövdes herrjuniorer.

De spelade sitt gruppspel i steg 4 i Växjö och lyckades inte bli bland de två främsta lagen som gick vidare till finalspelet.

De inledde helgens USM med att spela oavgjort, 23–23 (14–9), mot Huddinge HK i lördagens första match. Det följde de upp med dubbla förluster. Först förlorade IFK-laget mot Halmstad HF med 23–26 (15–11) i söndagens första match och i den andra senare på eftermiddagen blev det ny förlust i mötet med Växjö HF. Förlustsiffrorna skrevs till 27–32 (12–15).

Huddinge HK, som IFK Skövde var enda lag i helgen att ta poäng emot, vann gruppen med fem poäng före Halmstad HF, på fyra poäng, som lade beslag på den andra finalplatsen.