16 feb 2016 16:53

16 feb 2016 16:53

Nytt mål av Lina Ljungblom

ISHOCKEY: Sverige besegrade Tjeckien i ungdoms-OS

Skövdetjejen Lina Ljungblom nätade ånyo för Sverige när det svenska U16-landslaget besegrade Tjeckien med 2–0 i ungdoms-OS i Lillehammer, Norge på tisdagen.
Sverige avslutar gruppspelet mot värdnationen Norge på torsdag och sedan väntar semifinal.

De svenska OS-tjejerna tog en ny seger i ungdoms-OS som avgörs i Lillehammer, Norge. På tisdagen besegrade det svenska U16-landslaget Tjeckien med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0).

Skövdeforwarden Lina Ljungblom svarade för ett av de svenska målen i segermatchen. Hon satte ledningsmålet drygt nio minuter in på den andra perioden.

Ljungblom, som spelar för Skövde HC, gjorde även mål i måndagens segermatch mot Slovakien som Sverige vann med 2–1 efter straffavgörande. Sverige inledde OS-turneringen med att förlora på straffar mot Schweiz med 1–2 i helgen.

Det svenska landslaget har alltså tagit poäng i samtliga tre matcher så här långt och är med sina sex poäng kvalificerat för semifinal på fredag. Innan det väntar en sista gruppspelsmatch mot värdnationen Norge, som inte har tagit någon poäng på sina tre matcher, på torsdag medan onsdag är en matchfri dag.

De svenska OS-tjejerna tog en ny seger i ungdoms-OS som avgörs i Lillehammer, Norge. På tisdagen besegrade det svenska U16-landslaget Tjeckien med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0).

Skövdeforwarden Lina Ljungblom svarade för ett av de svenska målen i segermatchen. Hon satte ledningsmålet drygt nio minuter in på den andra perioden.

Ljungblom, som spelar för Skövde HC, gjorde även mål i måndagens segermatch mot Slovakien som Sverige vann med 2–1 efter straffavgörande. Sverige inledde OS-turneringen med att förlora på straffar mot Schweiz med 1–2 i helgen.

Det svenska landslaget har alltså tagit poäng i samtliga tre matcher så här långt och är med sina sex poäng kvalificerat för semifinal på fredag. Innan det väntar en sista gruppspelsmatch mot värdnationen Norge, som inte har tagit någon poäng på sina tre matcher, på torsdag medan onsdag är en matchfri dag.