19 feb 2016 17:35

19 feb 2016 17:35

Finalklara i ungdoms-OS

ISHOCKEY: Sverige segrade mot Slovakien i semifinalen

Det forsätter att gå bra för Skövde HC:s Lina Ljungblom och det svenska U16-landslaget i Lillehammers ungdoms-OS. Efter en seger i semifinalen mot Slovakien väntar nu en finalmatch mot Tjeckien på söndag.

Det svenska U16-landslaget besegrade värdnationen Norge med 5–0 i den sista gruppspelsmatchen under torsdagen och tog då den tredje raka segern i Lillehammers ungdoms-OS. Den fjärde segern kom när det svenska laget besegrade Slovakien med 5–0 (4–0, 0–0, 1–0) i fredagens semifinal.

Tidigare i turneringen har Lina gjort två mål för Sverige, men inte i semifinalen. Däremot assisterade hon Sofie Lundin som satte 1–0-målet två minuter in i matchen.

Segern mot Slovakien i semifinalen innebär att det svenska laget nu är klart för finalspel.

Final på söndag

Semifinalen mellan Tjeckien och Schweiz slutade 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 1–0) efter straffar och då stod det klart att det blir Tjeckien och Sverige som ställs mot varandra i finalmatchen som spelas i Kristins Hall på söndag.

När lagen möttes i en gruppspelsmatch tidigare i veckan stod Lina Ljungblom för ett av målen när Sverige vann med 2–0 (0–0, 0–1, 0–1). Därmed ser förutsättningarna goda ut inför söndagens final.

Det svenska U16-landslaget besegrade värdnationen Norge med 5–0 i den sista gruppspelsmatchen under torsdagen och tog då den tredje raka segern i Lillehammers ungdoms-OS. Den fjärde segern kom när det svenska laget besegrade Slovakien med 5–0 (4–0, 0–0, 1–0) i fredagens semifinal.

Tidigare i turneringen har Lina gjort två mål för Sverige, men inte i semifinalen. Däremot assisterade hon Sofie Lundin som satte 1–0-målet två minuter in i matchen.

Segern mot Slovakien i semifinalen innebär att det svenska laget nu är klart för finalspel.

Final på söndag

Semifinalen mellan Tjeckien och Schweiz slutade 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 1–0) efter straffar och då stod det klart att det blir Tjeckien och Sverige som ställs mot varandra i finalmatchen som spelas i Kristins Hall på söndag.

När lagen möttes i en gruppspelsmatch tidigare i veckan stod Lina Ljungblom för ett av målen när Sverige vann med 2–0 (0–0, 0–1, 0–1). Därmed ser förutsättningarna goda ut inför söndagens final.