23 feb 2016 14:19

23 feb 2016 14:19

Isak Arvidsson i DC-laget mot Ryssland

TENNIS: Sjuk Ymer kan missa DC-match

Tennistalangen och Sverigeettan Elias Ymer riskerar att missa Davis Cup-matchen mot Ryssland i nästa vecka. Han är sjuk och saknas i truppen. Däremot är Hjobördige Isak Arvidsson en av de svenska spelarna.

Förbundskaptensduon Fredrik ”Fidde” Rosengren och Joakim Nyström nominerade på tisdagen det svenska laget till Davis Cup-matchen mot Ryssland i nästa vecka.

I truppen saknas Sverigeettan Elias Ymer. 19-åringen, med rötterna i Skara, har varit influensasjuk och är inte uttagen i det preliminära laget. Ymer fick influensa förra veckan och han behandlas med antibiotika och virushämmande medel.

– Vi har inte stängt dörren, säger förbundskaptenen ”Fidde ”Rosengren i ett pressmeddelande från Svenska tennisförbundet.

– Det blir en kamp mot klockan, dörren gläntar lite men det ser otroligt svårt ut med tanke på att han har virus i kroppen och vilka förberedelser som krävs för att spela fem set i en DC-match, utvecklar han vidare.

Det är redan klart att Elias lillebror Mikael Ymer – som blev stor hjälte i nedflyttningsmatchen mot Danmark i höstas – missar mötet i Moskva på grund av skada.

En som däremot är med i truppen är Isak Arvidsson, 23 år och bördig från Hjo, som tillsammans med Daniel Windahl, Robert Lindstedt och Johan Brunström ingår i det svenska laget. Markus Eriksson är reserv.

Den 4–6 mars väntar Ryssland på bortaplan. Segraren ställs mot Nederländerna i juli, medan förloraren kvalar för att stanna kvar i division 1 (Europa-/Afrikazonens grupp 1).

Förbundskaptensduon Fredrik ”Fidde” Rosengren och Joakim Nyström nominerade på tisdagen det svenska laget till Davis Cup-matchen mot Ryssland i nästa vecka.

I truppen saknas Sverigeettan Elias Ymer. 19-åringen, med rötterna i Skara, har varit influensasjuk och är inte uttagen i det preliminära laget. Ymer fick influensa förra veckan och han behandlas med antibiotika och virushämmande medel.

– Vi har inte stängt dörren, säger förbundskaptenen ”Fidde ”Rosengren i ett pressmeddelande från Svenska tennisförbundet.

– Det blir en kamp mot klockan, dörren gläntar lite men det ser otroligt svårt ut med tanke på att han har virus i kroppen och vilka förberedelser som krävs för att spela fem set i en DC-match, utvecklar han vidare.

Det är redan klart att Elias lillebror Mikael Ymer – som blev stor hjälte i nedflyttningsmatchen mot Danmark i höstas – missar mötet i Moskva på grund av skada.

En som däremot är med i truppen är Isak Arvidsson, 23 år och bördig från Hjo, som tillsammans med Daniel Windahl, Robert Lindstedt och Johan Brunström ingår i det svenska laget. Markus Eriksson är reserv.

Den 4–6 mars väntar Ryssland på bortaplan. Segraren ställs mot Nederländerna i juli, medan förloraren kvalar för att stanna kvar i division 1 (Europa-/Afrikazonens grupp 1).