25 feb 2016 16:29

25 feb 2016 16:29

Åke Svanstedt tillbaka på Axevalla

TRAV: Banans tidigare stjärnkusk gör celebert gästspel

Åke Svanstedt, 57 år, är en av Sverige mest framgångsrika travtränare genom tiderna.
2013 lämnade han Axevalla och flyttade all sin verksamhet till USA.
På tisdagskvällen gör han ett celebert gästspel på sin gamla hemmabana när han ska köra tre hästar.

Åke Svanstedt skördade stora framgångar på den svenska travovalen.

Han är en av Sveriges mest framgångsrika tränare genom alla tider och både som kusk och tränare slog han alla möjliga rekord i antalet segrar och inkörda pengar under ett år. Åke var i flera år Axevallas ohotade stjärnkusk med flera banchampionat och han var även en stor travkung i Sverige.

2013 bestämde sig Åke Svanstedt för att lämna Axevalla och Sverige när han flyttade hela sin verksamhet till Florida, USA. Sedan dess har den numera 57-årige travtränaren huserat på andra sidan Atlanten och fortsatt att köra in stora pengar i de största loppen i Nordamerika.

Svanstedt var tränare på Axevalla mellan 2001 och 2013. Innan det var han verksam på Bergsåker i Sundsvall där allting började en gång i tiden.

Ska köra tre hästar

På tisdagskvällen gör han ett efterlängtat besök på sin tidigare hemmabana när Axevalla kör V64-tävlingar. Svanstedt ska köra tre hästar under kvällen. Det handlar om Quantum Hillary åt Erik Martinsson, Grinnebys Egon åt Ulf Stenströmer och Eternity of Joy åt sonen Anders Svanstedt. Eternity of Joy (V64-1) startar inom riksspelet V64.

Åke åker till Sverige på semester med familjen i två veckor och passar då på att köra lopp på Axevalla. Svanstedt har tävlat på Axevalla en gång tidigare efter flytten till USA. Axevalla bjuder på mycket fin travsport på tisdagskvällen där dessutom Erik Adielsson gör comeback på tävlingsovalen efter två månaders semester.

Avslutningsvis – notera att tävlingarna på tisdagskvällen den 1 mars är de första för året utan barfotaförbud.

Åke Svanstedt skördade stora framgångar på den svenska travovalen.

Han är en av Sveriges mest framgångsrika tränare genom alla tider och både som kusk och tränare slog han alla möjliga rekord i antalet segrar och inkörda pengar under ett år. Åke var i flera år Axevallas ohotade stjärnkusk med flera banchampionat och han var även en stor travkung i Sverige.

2013 bestämde sig Åke Svanstedt för att lämna Axevalla och Sverige när han flyttade hela sin verksamhet till Florida, USA. Sedan dess har den numera 57-årige travtränaren huserat på andra sidan Atlanten och fortsatt att köra in stora pengar i de största loppen i Nordamerika.

Svanstedt var tränare på Axevalla mellan 2001 och 2013. Innan det var han verksam på Bergsåker i Sundsvall där allting började en gång i tiden.

Ska köra tre hästar

På tisdagskvällen gör han ett efterlängtat besök på sin tidigare hemmabana när Axevalla kör V64-tävlingar. Svanstedt ska köra tre hästar under kvällen. Det handlar om Quantum Hillary åt Erik Martinsson, Grinnebys Egon åt Ulf Stenströmer och Eternity of Joy åt sonen Anders Svanstedt. Eternity of Joy (V64-1) startar inom riksspelet V64.

Åke åker till Sverige på semester med familjen i två veckor och passar då på att köra lopp på Axevalla. Svanstedt har tävlat på Axevalla en gång tidigare efter flytten till USA. Axevalla bjuder på mycket fin travsport på tisdagskvällen där dessutom Erik Adielsson gör comeback på tävlingsovalen efter två månaders semester.

Avslutningsvis – notera att tävlingarna på tisdagskvällen den 1 mars är de första för året utan barfotaförbud.