26 feb 2016 21:50

26 feb 2016 21:50

HP Skövde utklassat

HANDBOLL: Division 2 västra

Det blev inte mycket till match när HP Skövde gästades av serieledande Rosendal.
Bortalaget ryckte tidigt och siffrorna sprang i väg.

Rosendals IK, som är elitserielaget Redbergslids samarbetsförening, gav aldrig HP Skövde någon chans i Arena C. Göteborgarna visade varför de leder serien och tog en komfortabel seger. Laget öste på mot ett läckande Skövdeförsvar som släppte in över 40 mål.

– Aldrig okej att släppa 43 mål, men det var säkert 25 kontringar och då rinner det i väg fort, säger HP Skövdes tränare Jakob Sandén.

Matchen var målmässigt jämn i tre minuter. Så långt stod det 2–2, men där tog Rosendal kommandot och gled ifrån hemmalaget. Nio mållösa minuter för HP Skövde och sju raka mål för serieettan förändrade ställningen till 2–9 och sedan hade bortalaget koll på läget.

Rosendal kvaddade HP Skövde ordentligt. 2–9 blev 6–17 och i paus stod det 12–22. redan då kändes matchen avgjord, men Rosendal trummade på efter vilan och drygade ut ledningen.

Inför matchen hade HP Skövde vissa möjligheter att hänga på Kungälv och Baltichov som ligger på kvalplats uppåt, men efter storförlusten mot Rosendal får laget i stället se upp för lagen som kommer bakifrån. Ner till HK Skövde som just nu befinner sig på kvalplats skiljer det visserligen fyra poäng, men HP har en match mer spelad.

Nu väntar en viktig match när man möter Skara i nästa omgång.

– De ligger ju under oss i tabellen så det blir en viktig match, säger Sandén.

Målen, Skövde: Sebastian Tiberg 7, Ola Wester 6, Henrik Brand 4, Tobias Larsson 3, Alexander Larsson 2, Emil Kronberg, Stefan Cronberg.

Rosendals IK, som är elitserielaget Redbergslids samarbetsförening, gav aldrig HP Skövde någon chans i Arena C. Göteborgarna visade varför de leder serien och tog en komfortabel seger. Laget öste på mot ett läckande Skövdeförsvar som släppte in över 40 mål.

– Aldrig okej att släppa 43 mål, men det var säkert 25 kontringar och då rinner det i väg fort, säger HP Skövdes tränare Jakob Sandén.

Matchen var målmässigt jämn i tre minuter. Så långt stod det 2–2, men där tog Rosendal kommandot och gled ifrån hemmalaget. Nio mållösa minuter för HP Skövde och sju raka mål för serieettan förändrade ställningen till 2–9 och sedan hade bortalaget koll på läget.

Rosendal kvaddade HP Skövde ordentligt. 2–9 blev 6–17 och i paus stod det 12–22. redan då kändes matchen avgjord, men Rosendal trummade på efter vilan och drygade ut ledningen.

Inför matchen hade HP Skövde vissa möjligheter att hänga på Kungälv och Baltichov som ligger på kvalplats uppåt, men efter storförlusten mot Rosendal får laget i stället se upp för lagen som kommer bakifrån. Ner till HK Skövde som just nu befinner sig på kvalplats skiljer det visserligen fyra poäng, men HP har en match mer spelad.

Nu väntar en viktig match när man möter Skara i nästa omgång.

– De ligger ju under oss i tabellen så det blir en viktig match, säger Sandén.

Målen, Skövde: Sebastian Tiberg 7, Ola Wester 6, Henrik Brand 4, Tobias Larsson 3, Alexander Larsson 2, Emil Kronberg, Stefan Cronberg.