26 feb 2016 21:51

26 feb 2016 22:30

Seger i Tranemo stärker IFK-Patrik

LÄNGDSKIDOR: Bra formbesked inför Vasaloppet

IFK Skövdes Patrik Johansson fortsätter att visa fin form inför Vasaloppet.
I veckan vann han Tranemo Midnight Skimarathon.
– Det var stabilt och jag är väldigt nöjd, kommenterar Patrik.

Nyligen kom han trea i Västgötaloppet och med mindre än två veckor kvar till Vasaloppet presterade Patrik Johansson återigen en fin insats när han vann i Tranemo. Det var ett kvällslopp och mätte 42 kilometer på en varvbana som kördes nio gånger.

IFK-åkaren delade segern tillsammans med Martin Holmstrand från Axa SC. Duon hade exakt samma tid i mål.

– En kompis från tiden i Torsby och vi har känt varandra sedan jag var 15 år och började där uppe. Han var till och med min fadder. En kul grej när vi känt varandra så länge, säger Patrik.

Hyfsad lucka

De båda var i en klass för sig och ner till trean Gustav Johansson från Ulricehamns IF skilde det över tre minuter. Duon tryckte på till en början och fältet sprack upp relativt tidigt.

– Vi körde rätt hårt i drygt fem varv. Då hade vi en hyfsad lucka och kunde lugna ner oss lite, säger Patrik.

Holmstrand försökte få IFK-åkaren att släppa, men Patrik Johansson hängde i och till slut delade de båda alltså på segern. Loppet var ett härligt kvitto inför stundande vasalopp och han visade återigen att kapaciteten finns där när allt stämmer.

– Martin åker Ski Classics och håller bra svensk klass på långlopp. Jag kände att han gjorde vad han kunde för att bli av med mig, men jag fick inga tendenser till att sacka ihop och det är skönt inför vasan. Jag kände att jag tål hög fart och många ryck, säger Patrik.

Dessutom är det alltid skönt att vinna oavsett vad det handlar om för lopp. Nu blir det inga mer tävlingar innan det stora loppet nästa helg. I stället handlar det om att ladda med träning, mat och återhämtning.

Nyligen kom han trea i Västgötaloppet och med mindre än två veckor kvar till Vasaloppet presterade Patrik Johansson återigen en fin insats när han vann i Tranemo. Det var ett kvällslopp och mätte 42 kilometer på en varvbana som kördes nio gånger.

IFK-åkaren delade segern tillsammans med Martin Holmstrand från Axa SC. Duon hade exakt samma tid i mål.

– En kompis från tiden i Torsby och vi har känt varandra sedan jag var 15 år och började där uppe. Han var till och med min fadder. En kul grej när vi känt varandra så länge, säger Patrik.

Hyfsad lucka

De båda var i en klass för sig och ner till trean Gustav Johansson från Ulricehamns IF skilde det över tre minuter. Duon tryckte på till en början och fältet sprack upp relativt tidigt.

– Vi körde rätt hårt i drygt fem varv. Då hade vi en hyfsad lucka och kunde lugna ner oss lite, säger Patrik.

Holmstrand försökte få IFK-åkaren att släppa, men Patrik Johansson hängde i och till slut delade de båda alltså på segern. Loppet var ett härligt kvitto inför stundande vasalopp och han visade återigen att kapaciteten finns där när allt stämmer.

– Martin åker Ski Classics och håller bra svensk klass på långlopp. Jag kände att han gjorde vad han kunde för att bli av med mig, men jag fick inga tendenser till att sacka ihop och det är skönt inför vasan. Jag kände att jag tål hög fart och många ryck, säger Patrik.

Dessutom är det alltid skönt att vinna oavsett vad det handlar om för lopp. Nu blir det inga mer tävlingar innan det stora loppet nästa helg. I stället handlar det om att ladda med träning, mat och återhämtning.