28 feb 2016 19:56

28 feb 2016 19:56

Full fart i Billingebacken under två dagar

ALPINT: SK Vitesse arrangerade flera tävlingar

SK Vitesse arrangerade tävlingar i Billingebacken i dagarna två i helgen.
– För en skidentusiast så är det här tveklöst en höjdpunkt på säsongen, säger tävlingsledaren Lennart Lundquist.

SK Vitesse arrangerade flera alpina tävlingar i Billingebacken i helgen.

– Vi gör så gott vi kan för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar och det har vi lyckats bra med. Vi har kontroll på underlaget och det här fina vädret är ren bonus. Det medför att det blir en väldigt fin inramning, säger tävlingsledaren Lennart Lundquist i SK Vitesse.

160 deltagare i åldersklasserna 8 till 17 år fanns på plats i Skövde i helgen för att köra flera tävlingar.

De fyra som stod på programmet var Götalandscupen, en USM-deltävling, LVC-deltävlingar och ungdomstävlingar.

SK Vitesse hade omkring 30 åkare i olika åldrar till start i helgen.

– Det här är ett skyltfönster för oss. Vi har lyckats att få fram åkare. Emil Johansson har åkt världscupen och tagit poäng. Han har fostrats i den här backen och varit med från sju års ålder och uppåt. Dessutom har vi ytterligare en Skövdekille i Calle Enochsson som tävlade här en gång i tiden. Han utbildade sig sedan och är numera tränare i damlandslaget. Kan vi få några åkare varje år som går vidare den vägen och kan sporra våra egna ungdomar är det jättebra, fortsätter Lundquist.

SK Vitesse arrangerade flera alpina tävlingar i Billingebacken i helgen.

– Vi gör så gott vi kan för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar och det har vi lyckats bra med. Vi har kontroll på underlaget och det här fina vädret är ren bonus. Det medför att det blir en väldigt fin inramning, säger tävlingsledaren Lennart Lundquist i SK Vitesse.

160 deltagare i åldersklasserna 8 till 17 år fanns på plats i Skövde i helgen för att köra flera tävlingar.

De fyra som stod på programmet var Götalandscupen, en USM-deltävling, LVC-deltävlingar och ungdomstävlingar.

SK Vitesse hade omkring 30 åkare i olika åldrar till start i helgen.

– Det här är ett skyltfönster för oss. Vi har lyckats att få fram åkare. Emil Johansson har åkt världscupen och tagit poäng. Han har fostrats i den här backen och varit med från sju års ålder och uppåt. Dessutom har vi ytterligare en Skövdekille i Calle Enochsson som tävlade här en gång i tiden. Han utbildade sig sedan och är numera tränare i damlandslaget. Kan vi få några åkare varje år som går vidare den vägen och kan sporra våra egna ungdomar är det jättebra, fortsätter Lundquist.