28 feb 2016 18:43

28 feb 2016 18:43

Skövde KK stod som värd för A-tävling

KONSTÅKNING: Skövde KK arrangerade St Helena Trophy

I helgen avgjordes årets upplaga av Skövde KK:s A-tävling St Helena Trophyi Billingehov. Fem Skövdeåkare deltog och arrangören var nöjd med tävlingen som totalt lockade drygt 70 åkare.

Det arrangeras tre A-tävlingar den här säsongen och Skövde KK står som värd för en av dem. St Helena Trophy avgjordes i Billingehov över dagarna två, lördag och söndag, och blev ett lyckat arrangemang.

– Det har gått jättebra och vi är mycket nöjda med arrangemanget. Vi har arrangerat den här tävlingen några gånger och har rätt så bra rutin på att arrangera tävlingar, säger tävlingsansvariga Helene Berg i Skövde KK som tycker att det är viktigt att klubben visar upp sig och står som värd för tävlingar.

Skövde KK anordnar tre tävlingar under den här säsongen. I höstas arrangerade de en klubbtävling och om två veckor är det en stjärntävling för de yngre åkarna.

– Det här är den tävling som håller högst klass och vi har flera långväga åkare, bland annat från Umeå, som är här eftersom åkarna blir tilldelad de här tävlingarna.

En A-tävling är snäppet under elitserien och innehåller åkare som vill ta steget upp. Dryga 70 åkare deltog i St Helena Trophy där det tävlades i tre klasser, U13, U15 och juniorer. Skövde KK hade fem egna åkare med i tävlingen, Filippa Kåberg (sjua) och Celine Frank (17:e plats) i U13 och Linda Kyrk (femma), Rebecka Berg (sjua), Sofia Bergström (15:e plats) i U15. Kerstin Glantz, Lidköping segrade bland juniorerna, Bella Engelson, Linköping vann i U15 och Dina Johansson, Alingsås vann i U13.

Det arrangeras tre A-tävlingar den här säsongen och Skövde KK står som värd för en av dem. St Helena Trophy avgjordes i Billingehov över dagarna två, lördag och söndag, och blev ett lyckat arrangemang.

– Det har gått jättebra och vi är mycket nöjda med arrangemanget. Vi har arrangerat den här tävlingen några gånger och har rätt så bra rutin på att arrangera tävlingar, säger tävlingsansvariga Helene Berg i Skövde KK som tycker att det är viktigt att klubben visar upp sig och står som värd för tävlingar.

Skövde KK anordnar tre tävlingar under den här säsongen. I höstas arrangerade de en klubbtävling och om två veckor är det en stjärntävling för de yngre åkarna.

– Det här är den tävling som håller högst klass och vi har flera långväga åkare, bland annat från Umeå, som är här eftersom åkarna blir tilldelad de här tävlingarna.

En A-tävling är snäppet under elitserien och innehåller åkare som vill ta steget upp. Dryga 70 åkare deltog i St Helena Trophy där det tävlades i tre klasser, U13, U15 och juniorer. Skövde KK hade fem egna åkare med i tävlingen, Filippa Kåberg (sjua) och Celine Frank (17:e plats) i U13 och Linda Kyrk (femma), Rebecka Berg (sjua), Sofia Bergström (15:e plats) i U15. Kerstin Glantz, Lidköping segrade bland juniorerna, Bella Engelson, Linköping vann i U15 och Dina Johansson, Alingsås vann i U13.