29 feb 2016 21:58

29 feb 2016 22:36

Sverige föll mot Finland i Arena Skövde

FUTSAL: Träningslandskamp i Arena Skövde inför 612 åskådare

Sverige förlorade träningslandskampen i futsal mot Finland i Arena Skövde inför 612 personer.
– Det är en ny match i morgon (läs tisdag). Då får vi hoppas på ett bättre stöd. Vi ska visa vad vi kan och göra det bättre, säger Skövdespelaren Sargon Abraham efter 3–6-förlusten.

Sverige spelar två landskamper mot Finland i Arena Skövde i början av den här veckan. I det första mötet på måndagskvällen förlorade blågult med 3–6 (2–1) inför 612 personer.

Sargon Abraham är tillsammans med kusinen Hanna Abraham Skövdes bidrag i det svenska landslagstruppen. Sargon, till vardags i Skövde United FC, satte ett av de tre svenska målen när han fem minuter in på den andra halvleken återgav Sverige ledningen med sitt 3–2-mål. Finland hade dessförinnan kvitterat efter bara dryga minutens spel efter halvtidsvillan.

– Vi går in i halvlek med en 2–1-ledning och spelmässigt har vi dem också. Vi hade rätt så bra koll på dem innan matchen när vi gick igenom motståndet och jag tycker att vi får dem dit vi ville, säger Sargon Abraham.

– Men i andra halvlek kommer vi ner i våra positioner i defensiven vilket gör att vi släpper in några mål. Jag vet inte riktigt vad som händer men vi blir passiva. När vi ligger under med 3–4 trycker vi på för att göra 4–4 men så med lite slarv står det 3–5 och då är matchen över, fortsätter han.

Sargons farbror Charbel är förbundskapten för det svenska landslaget i futsal och han dolde inte sin besvikelse efter 3–6-förlusten inför Skövdepubliken.

– Det är ett väldigt tråkigt resultat, speciellt med tanke på det sätt vi avslutar matchen. Man kan lätt säga att den andra halvleken inte var något vidare, säger Charbel Abraham.

– Vi möter ett bra lag och det tar ut sin rätt mot slutet. Vi måste vara fullt fokuserade och det syns direkt att så fort vi tappar fokus så blir vi straffade. Så länge man jobbar kontrollerat och låter de ha bollen så får det vara så men man får inte tappa sina positioner och tappa fokus på sina gubbar. Man såg direkt när andra halvlek startade och efter fyra minuter hade vi dragit på oss fyra, fem frisparkar emot oss, det är ett tecken på att man värdera fel och kommer fel in i situationerna, fortsätter Sargon Abraham.

Sverige möter Finland igen redan på tisdagskvällen i Arena Skövde.

Sverige spelar två landskamper mot Finland i Arena Skövde i början av den här veckan. I det första mötet på måndagskvällen förlorade blågult med 3–6 (2–1) inför 612 personer.

Sargon Abraham är tillsammans med kusinen Hanna Abraham Skövdes bidrag i det svenska landslagstruppen. Sargon, till vardags i Skövde United FC, satte ett av de tre svenska målen när han fem minuter in på den andra halvleken återgav Sverige ledningen med sitt 3–2-mål. Finland hade dessförinnan kvitterat efter bara dryga minutens spel efter halvtidsvillan.

– Vi går in i halvlek med en 2–1-ledning och spelmässigt har vi dem också. Vi hade rätt så bra koll på dem innan matchen när vi gick igenom motståndet och jag tycker att vi får dem dit vi ville, säger Sargon Abraham.

– Men i andra halvlek kommer vi ner i våra positioner i defensiven vilket gör att vi släpper in några mål. Jag vet inte riktigt vad som händer men vi blir passiva. När vi ligger under med 3–4 trycker vi på för att göra 4–4 men så med lite slarv står det 3–5 och då är matchen över, fortsätter han.

Sargons farbror Charbel är förbundskapten för det svenska landslaget i futsal och han dolde inte sin besvikelse efter 3–6-förlusten inför Skövdepubliken.

– Det är ett väldigt tråkigt resultat, speciellt med tanke på det sätt vi avslutar matchen. Man kan lätt säga att den andra halvleken inte var något vidare, säger Charbel Abraham.

– Vi möter ett bra lag och det tar ut sin rätt mot slutet. Vi måste vara fullt fokuserade och det syns direkt att så fort vi tappar fokus så blir vi straffade. Så länge man jobbar kontrollerat och låter de ha bollen så får det vara så men man får inte tappa sina positioner och tappa fokus på sina gubbar. Man såg direkt när andra halvlek startade och efter fyra minuter hade vi dragit på oss fyra, fem frisparkar emot oss, det är ett tecken på att man värdera fel och kommer fel in i situationerna, fortsätter Sargon Abraham.

Sverige möter Finland igen redan på tisdagskvällen i Arena Skövde.

Matchfakta

Träningslandskamp

SVERIGE–FINLAND

3–6 (2–1)

Mål: 1–0 (9.17) Adam Stefanson, 1–1 (11.43) Jarmo Junno, 2–1 (13.49) Dan Mönell, 2–2 (21.09) Jukka Kytölä, 3–2 (25.13) Sargon Abraham, 3–3 (9.45) Miika Hosio, 3–4 (14.48) Panu Autio, 3–5 (16.09) Rami Tirkkonen, 3–6 (18.05) Juha-Matti Savolainen.

Varningar: Sverige: –. Finland: Panu Autio, Mikko Kytölä.

Domare: Fredric Nilholt, Sverige och Kiril Naishouler, Finland.

Publik: 612 personer.