01 mar 2016 22:03

01 mar 2016 22:04

Sargon Abraham straffade Finland

FUTSAL: Tog stabil seger i Arena Skövde

Det svenska landslaget i futsal fick en positiv avslutning på säsongen när de segrade med 5–2 mot Finland i Arena Skövde.
– Det var riktigt skönt att avsluta på det här sättet. Vi jobbar hårt tillsammans och det får vi utdelning för, kommenterar den svenske förbundskaptenen Charbel Abraham.

På måndagen föll det svenska landslaget i futsal hemma mot Finland (3–6). Under tisdagskvällen fick Sverige chansen att ta revansch då de spelade en andra landskamp mot Finland i Arena Skövde.

Och det började onekligen bra.

Efter fyra och en halv minut väggspelade sig Skövde United-spelaren Sargon Abraham förbi sin finska motståndare. Abraham stack sedan längs högerkanten, tittade upp och frispelade Petrit Zhubi som petade in kvällens första mål.

Finland svarade dock bra på baklängesmålet. Efter drygt tolv minuter kom kvitteringen och kort därefter var det vänt, 1–2. Men det var hemmalaget som fick halvlekens sista ord. Med mindre än tre minuter kvar avlossade Stefan Ostojic ett pressat skott längs marken, drygt elva meter från mål, som gick i nät via stolpen.

Sargon Abraham gav Sverige en drömstart på den andra halvleken. När den vänsterfotade teknikern fick skjuta fritt efter drygt två minuter var det ingen tvekan. Bollen satt vid stolproten och svensk ledning var ett faktum. Finland kämpade och slet för att ta sig i kapp, men de mörkblåklädda svenskarna var för stabila. När slutsignalen ljöd hade Sverige utökat sin ledning två gånger och på så vis lyckats fastställa resultatet till 5–2.

– En bra match av oss. I dag var vi stabila över två halvlekar. Alla jobbade hårt och offrade sig. Det var en jätteskön seger, menar Hanna Abraham som till vardags spelare i Skövde United.

Tremålsvinsten innebär slutet på vad som enligt den svenska förbundskaptenen Charbel Abraham har varit en positiv säsong.

– Det var riktigt skönt att avsluta på det här sättet. Vi har tagit stora kliv under hela säsongen och utvecklats otroligt mycket. Vi har fått väldigt mycket erfarenhet samtidigt som vi visat att vi kan stå upp mot de bra lagen, säger Abraham.

På måndagen föll det svenska landslaget i futsal hemma mot Finland (3–6). Under tisdagskvällen fick Sverige chansen att ta revansch då de spelade en andra landskamp mot Finland i Arena Skövde.

Och det började onekligen bra.

Efter fyra och en halv minut väggspelade sig Skövde United-spelaren Sargon Abraham förbi sin finska motståndare. Abraham stack sedan längs högerkanten, tittade upp och frispelade Petrit Zhubi som petade in kvällens första mål.

Finland svarade dock bra på baklängesmålet. Efter drygt tolv minuter kom kvitteringen och kort därefter var det vänt, 1–2. Men det var hemmalaget som fick halvlekens sista ord. Med mindre än tre minuter kvar avlossade Stefan Ostojic ett pressat skott längs marken, drygt elva meter från mål, som gick i nät via stolpen.

Sargon Abraham gav Sverige en drömstart på den andra halvleken. När den vänsterfotade teknikern fick skjuta fritt efter drygt två minuter var det ingen tvekan. Bollen satt vid stolproten och svensk ledning var ett faktum. Finland kämpade och slet för att ta sig i kapp, men de mörkblåklädda svenskarna var för stabila. När slutsignalen ljöd hade Sverige utökat sin ledning två gånger och på så vis lyckats fastställa resultatet till 5–2.

– En bra match av oss. I dag var vi stabila över två halvlekar. Alla jobbade hårt och offrade sig. Det var en jätteskön seger, menar Hanna Abraham som till vardags spelare i Skövde United.

Tremålsvinsten innebär slutet på vad som enligt den svenska förbundskaptenen Charbel Abraham har varit en positiv säsong.

– Det var riktigt skönt att avsluta på det här sättet. Vi har tagit stora kliv under hela säsongen och utvecklats otroligt mycket. Vi har fått väldigt mycket erfarenhet samtidigt som vi visat att vi kan stå upp mot de bra lagen, säger Abraham.

Matchfakta

Träningslandskamp

SVERIGE–FINLAND

5–2 (2–2)

Mål: 1–0 (4.30) Petrit Zhubi, 1–1 (12.28) Panu Autio, 1–2 (14.49) Mikko Kytöla, 2–2 (16.23) Stefan Ostojic, 3–2 (22.25) Sargon Abraham, 4–2 (32.20) Emilio Rossi, 5–2 (58.36) Granit Berisha.

Varningar: Sverige: Hanna Abraham. Finland: Lassi Lintula, Antti Koivumäki rött kort.

Domare: Ademir Avdic, Sverige och Kiril Naishouler, Finland.

Publik: 467 personer.