01 mar 2016 21:58

02 mar 2016 06:30

Tibro IK på väg mot nytt kontrakt

ISHOCKEY: Kval till division 2

Tibro IK tog tredje raka kvalsegern och är på god väg mot nytt kontrakt i division 2.
– Det är absolut inte klart än, men vi har skapat oss ett jättebra utgångsläge, säger TIK:s assisterande tränare Fredrik Ljunggren.

7–0 mot Skara och 7–3 mot Göteborg följdes upp med ännu en storseger när den första halvan av kvalserien avrundades med bortamatch mot Hisingen. TIK bjöd återigen på ett målfyrverkeri och slog tillbaka Hisingen med hela 8–1.

Det betyder att det ska mycket till för att laget ska ramla ur division 2. Samtidigt som TIK vann mot Hisingen besegrade nämligen Skara Göteborg vilket betyder att TIK toppar tabellen på nio poäng medan övriga tre lag har tre poäng var. Tre matcher återstår och TIK har två av dem hemma. Onekligen ett bra utgångsläge med halva kvalserien återstående.

– Vi har tagit nio av nio poäng och har en bra målskillnad så vi kunde inte ha gjort den första rundan bättre, konstaterar Ljunggren.

Mot Hisingen svarade Tibro återigen för en gedigen insats och man visade tidigt att man inte tänkte ge bort något gratis. Efter en spelad period hade Tibro 2–0 och 20 minuter senare stod det 1–3. Sedan lossnade det ordentligt för Tibro i den sista perioden och då rann siffrorna i väg. Bortalaget gjorde 5–0 på ett uppgivet Hisingen och tog en klar seger.

– Tycker den här matchen var lik matcherna mot Göteborg och Skara. Vi spelade med stort tålamod, malde på och då orkade de inte med till slut.

Målen, Tibro: Filip Molin 3, Carl Gustavsson 2, Andreas Adolfsson 2, David Sjöman.

7–0 mot Skara och 7–3 mot Göteborg följdes upp med ännu en storseger när den första halvan av kvalserien avrundades med bortamatch mot Hisingen. TIK bjöd återigen på ett målfyrverkeri och slog tillbaka Hisingen med hela 8–1.

Det betyder att det ska mycket till för att laget ska ramla ur division 2. Samtidigt som TIK vann mot Hisingen besegrade nämligen Skara Göteborg vilket betyder att TIK toppar tabellen på nio poäng medan övriga tre lag har tre poäng var. Tre matcher återstår och TIK har två av dem hemma. Onekligen ett bra utgångsläge med halva kvalserien återstående.

– Vi har tagit nio av nio poäng och har en bra målskillnad så vi kunde inte ha gjort den första rundan bättre, konstaterar Ljunggren.

Mot Hisingen svarade Tibro återigen för en gedigen insats och man visade tidigt att man inte tänkte ge bort något gratis. Efter en spelad period hade Tibro 2–0 och 20 minuter senare stod det 1–3. Sedan lossnade det ordentligt för Tibro i den sista perioden och då rann siffrorna i väg. Bortalaget gjorde 5–0 på ett uppgivet Hisingen och tog en klar seger.

– Tycker den här matchen var lik matcherna mot Göteborg och Skara. Vi spelade med stort tålamod, malde på och då orkade de inte med till slut.

Målen, Tibro: Filip Molin 3, Carl Gustavsson 2, Andreas Adolfsson 2, David Sjöman.