02 mar 2016 21:09

02 mar 2016 21:09

Fotbollskamp i snökaos

FOTBOLL: TAIK och SAIK tvingades bryta träningsmatch

Tibro AIK och Skövde AIK trotsade det ymniga snöfallet, men efter en halvlek valde man att bryta träningsmatchen.
– Synd att det blev så men att spela en halvlek till hade inte gått, säger SAIK:s tränare Charbel Abraham.

TAIK och SAIK inledde träningsmatchen på Sportparkens konstgräs, men efter 45 spelade minuter tvingades man inse fakta.

– Vi ville inte riskera något. Ljumskarna tar mycket stryk i det här underlaget även om man inte känner det direkt, fortsätter Charbel.

Det snöade intensivt och snötäcket på planen blev allt tjockare. Då var alla inblandade överens om att avbryta matchen.

– Det gav inte så mycket, men vi var optimistiska för när vi kom för då var det grönt, säger TAIK-tränaren Jonathan Guggenheim som tyckte det var trist att man inte kunde få till träningsmatchen i fina förhållanden.

– Jag hade sett fram mot det här för det hade varit en bra träningsmatch för oss. Sedan blev vi förnedrade två gånger förra året så hade varit kul försöka ge det en chans på ett bra underlag plus att vi får jobba mycket med vårt försvarsspel när vi möter SAIK för de är riktigt duktiga på att hålla boll.

Under den halvlek som ändå spelades bjöds det med tanke på omständigheterna på hyfsad fotboll emellanåt. Tre mål blev det och SAIK gjorde två av dem medan hemmalaget gjorde ett. Resultatet var dock av mindre betydelse den här gången.

TAIK och SAIK inledde träningsmatchen på Sportparkens konstgräs, men efter 45 spelade minuter tvingades man inse fakta.

– Vi ville inte riskera något. Ljumskarna tar mycket stryk i det här underlaget även om man inte känner det direkt, fortsätter Charbel.

Det snöade intensivt och snötäcket på planen blev allt tjockare. Då var alla inblandade överens om att avbryta matchen.

– Det gav inte så mycket, men vi var optimistiska för när vi kom för då var det grönt, säger TAIK-tränaren Jonathan Guggenheim som tyckte det var trist att man inte kunde få till träningsmatchen i fina förhållanden.

– Jag hade sett fram mot det här för det hade varit en bra träningsmatch för oss. Sedan blev vi förnedrade två gånger förra året så hade varit kul försöka ge det en chans på ett bra underlag plus att vi får jobba mycket med vårt försvarsspel när vi möter SAIK för de är riktigt duktiga på att hålla boll.

Under den halvlek som ändå spelades bjöds det med tanke på omständigheterna på hyfsad fotboll emellanåt. Tre mål blev det och SAIK gjorde två av dem medan hemmalaget gjorde ett. Resultatet var dock av mindre betydelse den här gången.