02 mar 2016 20:40

03 mar 2016 08:21

Strålman med i truppen till World Cup

ISHOCKEY

På onsdagen presenterades stommen i Sveriges trupp till World Cup och Anton Strålman är en av 16 spelare i truppen.

Blivande förbundskaptenen Rickard Grönborg offentliggjorde 16 av de 23 spelarna som ska spela World Cup i Toronto i september. Sex backar är uttagna i den första truppen och Tampa Bays Anton Strålmans namn fanns bland de sex.

Det mest uppseendeväckande med truppen var att Dallas back John Klingberg, som ligger tvåa i NHL:s poängliga för backar, inte finns med, men senast den 1 juni ska ytterligare sju spelare adderas till truppen.

En av de största stjärnorna i truppen är New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

– En riktigt spännande grupp spelare. Skickliga, erfarna. Tittar man på backarna, väldigt smarta spelare, kan spela offensivt och defensivt. Forwards har varit med ett tag och har stor erfarenhet. Det ska bli kul att träffas och göra något väldigt speciellt tillsammans, säger Lundqvist till TT.

Sveriges trupp:

Målvakter: Henrik Lundqvist, NY Rangers, Jacob Markström, Vancouver.

Backar: Erik Karlsson, Ottawa, Oliver Ekman-Larsson, Arizona, Victor Hedman, Tampa Bay, Anton Strålman, do, Niklas Kronwall, Detroit, Niklas Hjalmarsson, Chicago.

Forwards: Daniel Sedin, Vancouver, Henrik Sedin, do, Nicklas Bäckström, Washington, Henrik Zetterberg, Detroit, Loui Eriksson, Boston, Gabriel Landeskog, Colorado, Alexander Steen, St Louis, Filip Forsberg, Nashville.

Blivande förbundskaptenen Rickard Grönborg offentliggjorde 16 av de 23 spelarna som ska spela World Cup i Toronto i september. Sex backar är uttagna i den första truppen och Tampa Bays Anton Strålmans namn fanns bland de sex.

Det mest uppseendeväckande med truppen var att Dallas back John Klingberg, som ligger tvåa i NHL:s poängliga för backar, inte finns med, men senast den 1 juni ska ytterligare sju spelare adderas till truppen.

En av de största stjärnorna i truppen är New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

– En riktigt spännande grupp spelare. Skickliga, erfarna. Tittar man på backarna, väldigt smarta spelare, kan spela offensivt och defensivt. Forwards har varit med ett tag och har stor erfarenhet. Det ska bli kul att träffas och göra något väldigt speciellt tillsammans, säger Lundqvist till TT.

Sveriges trupp:

Målvakter: Henrik Lundqvist, NY Rangers, Jacob Markström, Vancouver.

Backar: Erik Karlsson, Ottawa, Oliver Ekman-Larsson, Arizona, Victor Hedman, Tampa Bay, Anton Strålman, do, Niklas Kronwall, Detroit, Niklas Hjalmarsson, Chicago.

Forwards: Daniel Sedin, Vancouver, Henrik Sedin, do, Nicklas Bäckström, Washington, Henrik Zetterberg, Detroit, Loui Eriksson, Boston, Gabriel Landeskog, Colorado, Alexander Steen, St Louis, Filip Forsberg, Nashville.