05 mar 2016 06:00

05 mar 2016 13:01

Ovisst på många håll

HANDBOLL: Dags för sista omgången i grundserien

På lördagseftermiddagen avgörs den sista grundserieomgången i damernas elitserie. Det finns en del frågor som väntar på sina svar.

Det är fortfarande ovisst runt slutspelsstrecket och sedan finns det även en del spänning kring vilka slutplaceringar lagen får.

Om vi börjar från toppen så kan vi konstatera att Sävehof har bra chans att säkra ännu en serieseger. Efter segern i mot Skuru i veckan har Sävehof två poäng och 16 plusmål till godo på Skuru. Sävehof avslutar borta mot H 65/Höör och Skuru tar emot Skövde HF.

Skövde HF ligger femma och kan bli fyra, men kan också passeras av H 65 och bli sexa.

Placeringar som har betydelse inför slutspelet. Bäst är att bli fyra och har fördel av fler hemmamatcher i kvartsfinalspelet, men då krävs det att Västeråsirsta förlorar hemma mot Hellton samtidigt som Skövde vinner borta mot Skuru. Det låter tufft, men erfarenheten säger att det kan hända oväntade saker i slutet när mycket står på spel.

Hellton har chans att gå till slutspel, även om det i första hand handlar om Team Eslöv, BK Heid och Kristianstad som alla har 14 poäng. Hellton har 13 och sämst målskillnad.

För Skövde HF:s del känns det på förhand mest troligt att laget blir femma eller sexa och det kanske inte spelar så stor roll.

– Vi åker till Nacka och försöker vinna matchen, sedan får vi se vad det blir, resonerar tränaren Magnus Frisk.

Lugi ligger trea och skulle de bli kvar där får de i så fall välja mellan att möta H 65/Höör i skånederby eller Skövde HF som de blev utslagna av i kvartsfinal förra året. Hur som helst kommer Skövde HF med största sannolikhet att få möta Lugi eller Västeråsirsta i kvartsfinal i bäst av fem matcher.

Det är fortfarande ovisst runt slutspelsstrecket och sedan finns det även en del spänning kring vilka slutplaceringar lagen får.

Om vi börjar från toppen så kan vi konstatera att Sävehof har bra chans att säkra ännu en serieseger. Efter segern i mot Skuru i veckan har Sävehof två poäng och 16 plusmål till godo på Skuru. Sävehof avslutar borta mot H 65/Höör och Skuru tar emot Skövde HF.

Skövde HF ligger femma och kan bli fyra, men kan också passeras av H 65 och bli sexa.

Placeringar som har betydelse inför slutspelet. Bäst är att bli fyra och har fördel av fler hemmamatcher i kvartsfinalspelet, men då krävs det att Västeråsirsta förlorar hemma mot Hellton samtidigt som Skövde vinner borta mot Skuru. Det låter tufft, men erfarenheten säger att det kan hända oväntade saker i slutet när mycket står på spel.

Hellton har chans att gå till slutspel, även om det i första hand handlar om Team Eslöv, BK Heid och Kristianstad som alla har 14 poäng. Hellton har 13 och sämst målskillnad.

För Skövde HF:s del känns det på förhand mest troligt att laget blir femma eller sexa och det kanske inte spelar så stor roll.

– Vi åker till Nacka och försöker vinna matchen, sedan får vi se vad det blir, resonerar tränaren Magnus Frisk.

Lugi ligger trea och skulle de bli kvar där får de i så fall välja mellan att möta H 65/Höör i skånederby eller Skövde HF som de blev utslagna av i kvartsfinal förra året. Hur som helst kommer Skövde HF med största sannolikhet att få möta Lugi eller Västeråsirsta i kvartsfinal i bäst av fem matcher.