06 mar 2016 19:07

06 mar 2016 19:07

HP säkrade nytt kontrakt i tvåan

HANDBOLL: Division 2 Västra

En poäng, men det borde ha varit två. Dock betyder 23–23 mot Skara HK att HP Skövde har säkrat nytt kontrakt i division 2.

Läget är följande i division 2-serien som innehåller elva lag eftersom Guldkroken sent valde att dra ur sitt lag. HP Skövde och Skara HK har bara en match kvar. Eftersom det skiljer tre poäng kan Skara inte passera, men laget kan ändå rädda sig kvar utan kval, men det beror på vad HK Skövde hittar på i sina avslutande matcher. Cyrus finns också med i bilden, men de kan inte passera HP.

Annars låg två HP-poäng på lut. Inte minst med 2,30 kvar när laget tog ledningen med 23–20. Skara gav sig inte och kämpade sig tillbaka och kvitterade på straff när det återstod 14 sekunder. Ett mål som kan bli guld värt för dem när serien summeras.

– Stundtals var det bra, men sedan tappade vi, men en poäng var det som behövdes, säger HP:s assisterande tränare Inge Johansson som skötte coachningen när huvudtränaren Jakob Sandén åkte Vasaloppet.

HP:s mål: Tobias Larsson 7, Hampus Westh 4, Henrik Brand 3, Stefan Cronberg 2, Ola Wester 2, Sebastian Tiberg 2, Dennis Larsson, Alexander Larsson, Albin Kvarnvik

Läget är följande i division 2-serien som innehåller elva lag eftersom Guldkroken sent valde att dra ur sitt lag. HP Skövde och Skara HK har bara en match kvar. Eftersom det skiljer tre poäng kan Skara inte passera, men laget kan ändå rädda sig kvar utan kval, men det beror på vad HK Skövde hittar på i sina avslutande matcher. Cyrus finns också med i bilden, men de kan inte passera HP.

Annars låg två HP-poäng på lut. Inte minst med 2,30 kvar när laget tog ledningen med 23–20. Skara gav sig inte och kämpade sig tillbaka och kvitterade på straff när det återstod 14 sekunder. Ett mål som kan bli guld värt för dem när serien summeras.

– Stundtals var det bra, men sedan tappade vi, men en poäng var det som behövdes, säger HP:s assisterande tränare Inge Johansson som skötte coachningen när huvudtränaren Jakob Sandén åkte Vasaloppet.

HP:s mål: Tobias Larsson 7, Hampus Westh 4, Henrik Brand 3, Stefan Cronberg 2, Ola Wester 2, Sebastian Tiberg 2, Dennis Larsson, Alexander Larsson, Albin Kvarnvik