06 mar 2016 14:06

06 mar 2016 14:06

Skara HF till elitserien

HANDBOLL: Avancemanget var klart redan före matchen

Skara HF spelar i elitserien till hösten. Två omgångar återstår, men saken är redan klar.

Detta eftersom enda konkurrenten Guif förlorade sin match och då spelade det ingen roll att Skara föll mot bottenlaget Bjurslätt/Torslanda med 23–28.

Det blev onekligen en speciell match i en fullsatt Skara Idrottshall (1 100 åskådare). Skara spelade sin match klockan 19 på lördagskvällen och då hade redan Guif spelat färdigt. De föll högst oväntat mot jumbolaget Kärra HF med 20–23 så seriesegern var klar redan före matchen.

Det präglade säkert insatsen mot Bjurslätt som kämpar för att undvika nedflyttning.

Sällan har man väl sett gladare förlorare än tjejerna i Skara som firade med skumpa och guldhattar.

Sett till hela säsongen är Skaras serieseger helt odiskutabel och laget har visat att de är det klart bästa i allsvenskan.

Efter förlust i premiären vann laget 16 raka segrar, där skaffade de sig försprånget som sedan blev ointagligt för konkurrenterna.

– Det är verkligen laget som gjort den här prestationen. Vi har många spelare som presterar, vilket gjort det svårare för motståndarna, kommenterade den assisterande tränaren Petra Skogsberg till P4 Skaraborg direkt efter matchen.

Efter 18 år är Skara tillbaka i högsta serien.

– Fantastiskt och det känns som om den här stan behöver ett elitlag, fortsatte Petra som tidigare spelat SM-finaler med Skövde HF, gjort 64 A-landskamper, varit proffs i Danmark och även spelat för Lugi.

Förra säsongen blev hennes sista som spelare och slutade med en tung kvalförlust mot Önnered. Nu fick hon i stället uppleva avancemang till elitserien med Skara där hon en gång började spela handboll.

Detta eftersom enda konkurrenten Guif förlorade sin match och då spelade det ingen roll att Skara föll mot bottenlaget Bjurslätt/Torslanda med 23–28.

Det blev onekligen en speciell match i en fullsatt Skara Idrottshall (1 100 åskådare). Skara spelade sin match klockan 19 på lördagskvällen och då hade redan Guif spelat färdigt. De föll högst oväntat mot jumbolaget Kärra HF med 20–23 så seriesegern var klar redan före matchen.

Det präglade säkert insatsen mot Bjurslätt som kämpar för att undvika nedflyttning.

Sällan har man väl sett gladare förlorare än tjejerna i Skara som firade med skumpa och guldhattar.

Sett till hela säsongen är Skaras serieseger helt odiskutabel och laget har visat att de är det klart bästa i allsvenskan.

Efter förlust i premiären vann laget 16 raka segrar, där skaffade de sig försprånget som sedan blev ointagligt för konkurrenterna.

– Det är verkligen laget som gjort den här prestationen. Vi har många spelare som presterar, vilket gjort det svårare för motståndarna, kommenterade den assisterande tränaren Petra Skogsberg till P4 Skaraborg direkt efter matchen.

Efter 18 år är Skara tillbaka i högsta serien.

– Fantastiskt och det känns som om den här stan behöver ett elitlag, fortsatte Petra som tidigare spelat SM-finaler med Skövde HF, gjort 64 A-landskamper, varit proffs i Danmark och även spelat för Lugi.

Förra säsongen blev hennes sista som spelare och slutade med en tung kvalförlust mot Önnered. Nu fick hon i stället uppleva avancemang till elitserien med Skara där hon en gång började spela handboll.