10 mar 2016 18:06

10 mar 2016 18:06

Sofia Loft: "En bra uppladdning inför VM"

STYRKELYFT: EM-guld till Skövdetjej i styrkelyft

Styrkelyftaren Sofia Loft, 26 år och från Skövde, tog EM-guld i onsdags.
Nu är det fullt fokus mot VM i Killeen, Texas till sommaren.
– Målet är att där ta mitt tredje raka VM-guld, säger hon till SLA.

Sofia Loft är regerande världsmästare och har vunnit VM-guld både 2014 och 2015.

Nu drömmer 26-åringen från Skövde som tävlar för Göteborgs KK om en tredje raka guldmedalj när VM avgörs i Killeen, Texas den 19–26 juni.

– Det är säsongens stora mål för mig och det jag hoppas på, säger Sofia Loft till SLA.

EM-guld i Estland

På EM i klassiskt styrkelyft i Tartu, Estland tog hon guld i -52 kilo för seniorer på onsdagen.

– Det är första gången jag är med och tävlar på EM och det var kul att få vinna. Det värdesätter jag också högt. Jag är rätt nöjd med min insats även om man efteråt alltid känner att det kunde ha gått ännu bättre. Det var en god segermarginal för mig och jag slog dessutom Europarekord i knäböj och jag var bara två kilo ifrån mitt eget världsrekord, fortsätter Sofia Loft.

Hon lyfte totalt 410,5 kilo i de tre momenten knäböj, bänkpress och marklyft.

– Det här var en bra uppladdning inför VM. Det var bra att få den här internationella tävlingen inför sommarens mästerskap. Nu blir det fullt fokus mot VM och jag känner att jag har mer att ge. Det finns mer i kroppen.

– Jag tycker att det här var ett bra formbesked för mig. Nu är det bara tre månader kvar till VM och fram till dess ska jag hitta en formtopp.

Knivskarp konkurrens

Sofia Loft planerar att resa till USA redan i slutet av maj för att förberedda och acklimatisera sig inför VM där konkurrensen är knivskarp.

– EM höll bra klass men VM är snäppet högre och när det går i USA kommer det var många duktiga amerikanskor med.

Där är förutsättningarna annorlunda och då handlar det för Sofia Loft om att försvara ett VM-guld.

Sofia Loft är regerande världsmästare och har vunnit VM-guld både 2014 och 2015.

Nu drömmer 26-åringen från Skövde som tävlar för Göteborgs KK om en tredje raka guldmedalj när VM avgörs i Killeen, Texas den 19–26 juni.

– Det är säsongens stora mål för mig och det jag hoppas på, säger Sofia Loft till SLA.

EM-guld i Estland

På EM i klassiskt styrkelyft i Tartu, Estland tog hon guld i -52 kilo för seniorer på onsdagen.

– Det är första gången jag är med och tävlar på EM och det var kul att få vinna. Det värdesätter jag också högt. Jag är rätt nöjd med min insats även om man efteråt alltid känner att det kunde ha gått ännu bättre. Det var en god segermarginal för mig och jag slog dessutom Europarekord i knäböj och jag var bara två kilo ifrån mitt eget världsrekord, fortsätter Sofia Loft.

Hon lyfte totalt 410,5 kilo i de tre momenten knäböj, bänkpress och marklyft.

– Det här var en bra uppladdning inför VM. Det var bra att få den här internationella tävlingen inför sommarens mästerskap. Nu blir det fullt fokus mot VM och jag känner att jag har mer att ge. Det finns mer i kroppen.

– Jag tycker att det här var ett bra formbesked för mig. Nu är det bara tre månader kvar till VM och fram till dess ska jag hitta en formtopp.

Knivskarp konkurrens

Sofia Loft planerar att resa till USA redan i slutet av maj för att förberedda och acklimatisera sig inför VM där konkurrensen är knivskarp.

– EM höll bra klass men VM är snäppet högre och när det går i USA kommer det var många duktiga amerikanskor med.

Där är förutsättningarna annorlunda och då handlar det för Sofia Loft om att försvara ett VM-guld.