11 mar 2016 17:18

11 mar 2016 21:03

Ymer ute ur RC Open

TENNIS

Challengerturneringen RC Open i Jönköping tog slut i kvartsfinal för Elias Ymer. Den 824-rankade holländaren Matwe Middelkoop blev alltför svår och Ymer, som är rankad på 152:a plats, förlorade en tresetare.

Middelkoop vann det första setet i tiebreak, men Ymer kom tillbaka och tog det andra setet med 6–3. I det tredje setet var det återigen Middelkoop som tog kommandot och via två servegenombrott gick holländaren fram till ledning med 4–0 för att sedan vinna setet med 6–2.

Desto bättre gick det för Ymer i dubbelspelet senare på dagen. I par med Daniel Windahl besegrade han amerikanen James Cerretani och österrikaren Tristan-Samuel Weissborn med siffrorna 6–3, 6–4 och nu väntar semifinal. Där ställs han mot Hjobördige Isak Arvidsson som spelar dubbel tillsammans med Fred Simonsson.

De slog ut Ymers baneman Middelkoop och Wesely Koolhof i sin kvartsfinal. Det holländska paret var förstaseedat i turneringen, men de räckte inte till mot Arvidsson och Simonsson. Siffrorna blev, precis som för Ymer och Windahl, 6–3, 6–4.

Middelkoop vann det första setet i tiebreak, men Ymer kom tillbaka och tog det andra setet med 6–3. I det tredje setet var det återigen Middelkoop som tog kommandot och via två servegenombrott gick holländaren fram till ledning med 4–0 för att sedan vinna setet med 6–2.

Desto bättre gick det för Ymer i dubbelspelet senare på dagen. I par med Daniel Windahl besegrade han amerikanen James Cerretani och österrikaren Tristan-Samuel Weissborn med siffrorna 6–3, 6–4 och nu väntar semifinal. Där ställs han mot Hjobördige Isak Arvidsson som spelar dubbel tillsammans med Fred Simonsson.

De slog ut Ymers baneman Middelkoop och Wesely Koolhof i sin kvartsfinal. Det holländska paret var förstaseedat i turneringen, men de räckte inte till mot Arvidsson och Simonsson. Siffrorna blev, precis som för Ymer och Windahl, 6–3, 6–4.