12 mar 2016 20:10

12 mar 2016 20:10

Gyllene läge för Tibro HK

HANDBOLL: Har seriesegern i egna händer inför avgörandet

Tibro HK slog Brukspôjkera och har bäddat för en rafflande avslutning nästa helg.
Då blir det en avgörande seriefinal mot Skara och i potten finns en plats i division 1.
– Ettan skulle ju vara jättekul och man får drömma, men vi ska fokusera på matchen först och främst, säger Tibros Josefin Arrhenius.

Även om det satt oväntat hårt inne och bara blev ett måls marginal så gjorde Tibro vad som krävdes hemma mot Brukspôjkera. Därmed leder man serien inför den sista omgången, men tvåan Skara är bara en poäng bakom och det blir en direkt avgörande match mellan dem på söndag.

– Vi kan ju bättre, men vi tog två poäng och har en seriefinal att se fram mot, fortsätter Josefin efter segern mot Brukspôjkera.

Det lär bli rafflande nästa helg. Samtidigt som Tibro HK har ett fint läge på seriesegern riskerar man också att bli trea vid händelse av förlust. Då kan Trollhättan passera och ta kvalplatsen, men Josefin Arrhenius – som gjorde sex mål och blev Tibros bäste målskytt på lördagen – ser fram mot den stundande serieavslutningen.

– Det är så kul att allting hänger på sista matchen och det blir jättespännande, men vi måste höja oss ett par snäpp mot vad vi presterade i den här matchen.

Tibro har inte spelat i ettan på många år och det vore inspirerande med ett avancemang, men i ettan lär det krävas betydligt mer.

– Visst vore det roligt gå upp i ettan och vi ska spela för det. Sedan får vi ta ett snack. Vi har inte velat diskutera för mycket utan vi spelar så får vi se, säger Tibrotränaren Carina Främst.

Hon fortsätter:

– Styrelsen inte sagt någonting, men vill vi gå upp så hoppas jag att de stöttar oss.

Mot Brukspôjkera var det krampaktigt långa stunder och det lossnade aldrig riktigt utan bortalaget bet sig fast och gav matchen nerv ända in till slutet. Tibro kunde dock dra det längsta strået och bärga segern.

– En jätteskön seger. Bakåt tycker jag ändå att det var okej, men vi kan bättre och borde ha stängt till. Vi ledde med fyra mål vid några tillfällen och lät dem komma i kapp, det borde vi inte göra, tycker Josefin Arrhenius.

Brända lägen

Hemmalaget brast i effektiviteten framåt. Carina Främst tyckte att laget borde ha gjort fler mål.

– Vi har kanske minst tio lägen som vi bränner och det är klart bollen ska sitta i mål. Samtidigt tycker jag lite synd om tjejerna när de kommer in i en sådan period för de gör det ju inte med mening utan de försöker ju verkligen, avslutar hon.

Även om det satt oväntat hårt inne och bara blev ett måls marginal så gjorde Tibro vad som krävdes hemma mot Brukspôjkera. Därmed leder man serien inför den sista omgången, men tvåan Skara är bara en poäng bakom och det blir en direkt avgörande match mellan dem på söndag.

– Vi kan ju bättre, men vi tog två poäng och har en seriefinal att se fram mot, fortsätter Josefin efter segern mot Brukspôjkera.

Det lär bli rafflande nästa helg. Samtidigt som Tibro HK har ett fint läge på seriesegern riskerar man också att bli trea vid händelse av förlust. Då kan Trollhättan passera och ta kvalplatsen, men Josefin Arrhenius – som gjorde sex mål och blev Tibros bäste målskytt på lördagen – ser fram mot den stundande serieavslutningen.

– Det är så kul att allting hänger på sista matchen och det blir jättespännande, men vi måste höja oss ett par snäpp mot vad vi presterade i den här matchen.

Tibro har inte spelat i ettan på många år och det vore inspirerande med ett avancemang, men i ettan lär det krävas betydligt mer.

– Visst vore det roligt gå upp i ettan och vi ska spela för det. Sedan får vi ta ett snack. Vi har inte velat diskutera för mycket utan vi spelar så får vi se, säger Tibrotränaren Carina Främst.

Hon fortsätter:

– Styrelsen inte sagt någonting, men vill vi gå upp så hoppas jag att de stöttar oss.

Mot Brukspôjkera var det krampaktigt långa stunder och det lossnade aldrig riktigt utan bortalaget bet sig fast och gav matchen nerv ända in till slutet. Tibro kunde dock dra det längsta strået och bärga segern.

– En jätteskön seger. Bakåt tycker jag ändå att det var okej, men vi kan bättre och borde ha stängt till. Vi ledde med fyra mål vid några tillfällen och lät dem komma i kapp, det borde vi inte göra, tycker Josefin Arrhenius.

Brända lägen

Hemmalaget brast i effektiviteten framåt. Carina Främst tyckte att laget borde ha gjort fler mål.

– Vi har kanske minst tio lägen som vi bränner och det är klart bollen ska sitta i mål. Samtidigt tycker jag lite synd om tjejerna när de kommer in i en sådan period för de gör det ju inte med mening utan de försöker ju verkligen, avslutar hon.

Matchen i siffror

Div 2 västsvenska norra:

TIBRO HK–HK BRUKSPÔJKERA

25–24 (15–13)

Målen, Tibro: Josefin Arrhenius 6, Emma Johansson 5, Matilda Broman 4, Josefin Johansson 3, Julia Hallin 3, Micaela Eklindh 2, Emilia Ek Andersson 2.