12 mar 2016 20:09

13 mar 2016 14:18

HK Country föll till slut

HANDBOLL: Höll jämna steg med topplaget LIF Lindesberg med blev poänglöst

Nedflyttningshotade HK Country gav topplaget LIF Lindesberg en rejäl match på bortaplan men fick vända hem poänglöst efter förlust med 29–33. Nu är den allsvenska existensen hotad för Stöpengänget när två omgångar återstår. Country har dock chansen att undvika degradering av egen kraft i ett mycket jämnt bottenskikt.

LIF Lindesberg på bortaplan var på förhand en mycket svår uppgift för HK Country som spelar för att undvika degradering och nå en kvalplats för att försöka hänga kvar i allsvenskan.

HK Country svarade för en stark insats i en svängig match där lagen växlade med varandra om att vara i ledning. I paus ledde gästerna med 17–16 och i den andra halvleken fortsatte det att vara jämnt. Country ledde med 27–26 med knappt nio minuter kvar att spela men då gjorde Lindesberg fem raka mål och gick ifrån till ledning med 31–27 på sex, sju minuter. Det blev helt matchavgörande. Därefter var Country ett slaget lag.

– Vi hade hämtat upp ett underläge och gått förbi när de vände på det igen. De är bra och lyckades gå ifrån. Vi pratade om det i efterhand och vi hade behövt lett ett par minuter till eller haft en något större ledning för att det skulle ha kunnat gå vägen, säger Countrytränaren Henrik Schneider som totalt sett var nöjd med insatsen.

– Vi gjorde en bra match men den var inte perfekt. Det var ändå en stabil insats och vi hängde med ganska länge, det var tätt in på målsnöret mot ett bra lag, fortsätter han.

Det dröjde alltså till på slutet innan matchen avgjordes.

– Vi gör det riktigt bra när vi möter deras offensiva försvarsspel som vi löser på ett utmärkt sett. De har också ett starkt kontringsspel och det lyckades vi inte helt stoppa. De är vassa och straffar oss hårt på varje misstag. Det fanns ändå en hel del positivt som vi kan ta med oss från matchen.

HK Country är i och med lördagskvällens förlust sist i allsvenskan med samma poäng, 15, som Tyresö handboll. Ovan nedflyttningsstrecket innehar HP Warta och Vinslövs HK de två kvalplatserna med 16 poäng vardera när två omgångar återstår att spela. Det är jämnt i bottenskiktet och således upplagt för en rafflande serieupplösning. HK Country har alltså fortsatt möjligheten att undvika degradering. De har kvar att möta i tur och ordning IFK Tumba HK (hemma) och Vinslövs HK (borta).

– Om vi tar fyra poäng så klarar vi av att ta en kvalplats. Med den här insatsen på näthinnan och med tanke på det spelprogram som vi har så tycker jag att vi har goda möjligheter att lyckas. Det gäller att gilla läget och kriga hårt i de här två täta matcherna som följer nästa lördag och onsdagen efter det, säger Schneider.

LIF Lindesberg på bortaplan var på förhand en mycket svår uppgift för HK Country som spelar för att undvika degradering och nå en kvalplats för att försöka hänga kvar i allsvenskan.

HK Country svarade för en stark insats i en svängig match där lagen växlade med varandra om att vara i ledning. I paus ledde gästerna med 17–16 och i den andra halvleken fortsatte det att vara jämnt. Country ledde med 27–26 med knappt nio minuter kvar att spela men då gjorde Lindesberg fem raka mål och gick ifrån till ledning med 31–27 på sex, sju minuter. Det blev helt matchavgörande. Därefter var Country ett slaget lag.

– Vi hade hämtat upp ett underläge och gått förbi när de vände på det igen. De är bra och lyckades gå ifrån. Vi pratade om det i efterhand och vi hade behövt lett ett par minuter till eller haft en något större ledning för att det skulle ha kunnat gå vägen, säger Countrytränaren Henrik Schneider som totalt sett var nöjd med insatsen.

– Vi gjorde en bra match men den var inte perfekt. Det var ändå en stabil insats och vi hängde med ganska länge, det var tätt in på målsnöret mot ett bra lag, fortsätter han.

Det dröjde alltså till på slutet innan matchen avgjordes.

– Vi gör det riktigt bra när vi möter deras offensiva försvarsspel som vi löser på ett utmärkt sett. De har också ett starkt kontringsspel och det lyckades vi inte helt stoppa. De är vassa och straffar oss hårt på varje misstag. Det fanns ändå en hel del positivt som vi kan ta med oss från matchen.

HK Country är i och med lördagskvällens förlust sist i allsvenskan med samma poäng, 15, som Tyresö handboll. Ovan nedflyttningsstrecket innehar HP Warta och Vinslövs HK de två kvalplatserna med 16 poäng vardera när två omgångar återstår att spela. Det är jämnt i bottenskiktet och således upplagt för en rafflande serieupplösning. HK Country har alltså fortsatt möjligheten att undvika degradering. De har kvar att möta i tur och ordning IFK Tumba HK (hemma) och Vinslövs HK (borta).

– Om vi tar fyra poäng så klarar vi av att ta en kvalplats. Med den här insatsen på näthinnan och med tanke på det spelprogram som vi har så tycker jag att vi har goda möjligheter att lyckas. Det gäller att gilla läget och kriga hårt i de här två täta matcherna som följer nästa lördag och onsdagen efter det, säger Schneider.

Matchfakta

Allsvenskan

LIF LINDESBERG–HK COUNTRY

33–29 (16–17)

Mål: LIF Lindesberg: Jacob Nelson 9, Jesper Nilsson 7, Oskar Erixon 6, Bashkim Gashi 3, Fatlum Ahmeti 3, Jesper Jakobsson 2, Gustaf Ekström, Sebastian Hammar, Joakim Bååk. HK Country: Henrik Dahlberg 11, Stefan Krantz 8, Kevin Olsson 3, Robert Gustafsson 2, Kristoffer Otter 2, Bastien Genty 2, Oskar Thiberg.

Utvisningar: LIF Lindesberg: 1x2 Min. HK Country: 1x2 MIn.

Domare: Johan Gedda och Mohamed Abdulkadir.

Publik: 430 personer.