12 mar 2016 18:47

12 mar 2016 18:47

Inget kvalspel för Stöpen IBK

INNEBANDY: Storseger i serieavslutningen räckte inte

Stöpen IBK gjorde sitt och besegrade nästjumbon IBK Dalängen i serieavslutningen.
Men 9–1-segern räckte inte för att nå kval till division 1.
Sandareds IBS vände underläge borta mot Fristads Goif och behöll andra platsen i division 2.
– Surt att det inte räckte för en kvalplats, säger Stöpentränaren Christer Sjöholm besviket.

Möjligheten att förlänga säsongen ytterligare fanns inför den sista serieomgången men när krutröken väl hade lag sig i Stöpenhallen stod det klart att säsongen var över för hemmaspelarna.

– Direkt efter slutsignalen när det stod klart att vi inte skulle få kvala kände vi alla i laget en besvikelse men samtidigt var vi medvetna om att vi inte hade avgörandet i egna händer. Vi missade kvalspelet men det var inte i den här matchen som det avgjordes. Vi har haft 20 omgångar på oss att fixa kvalplatsen men vi har tappat poäng i flera matcher och det får vi sota för nu, säger tränaren Christer Sjöholm.

– Vi har inte varit tillräckligt stabila mot de sämre lagen i serien men har spelat bra mot topplagen. Det har kostat oss många poäng och det grämer oss lite grann eftersom vi helt klart har kapaciteten. Förra året var vi nio poäng ifrån kval och nu är vi bara två poäng ifrån. Vi tar steg framåt och i år var vi det lag som släppte in minst mål i serien. Vi har haft seriens bästa målvaktspar, spelat ett starkt försvarsspel och haft ett lyckosamt kontringsspel, fortsätter han.

Beroende av andra resultat

Stöpen var beroende av andra resultat för att nå en kvalplats till division 1. Först och främst handlade det om att hemmabesegra nästjumbon IBK Dalängen för att drömmen om kvalspel skulle hållas vid liv. Det infriade Stöpenlaget med råge efter en förkrossande seger med 9–1 (1–1, 4–0, 4–0). Matchen inför 122 personer i Stöpenhallen var tidigt avgjord och då återstod det bara att invänta slutresultatet ifrån mötet mellan Fristads GoIF och Sandareds IBS där Sandared var tvunget att vinna för att inte passeras av Stöpen.

Fristad hade en 4–3-ledning inför den sista perioden men där var Sandared starkast. De kvitterade och när en minut och 55 sekunder återstod att spela kom sedan segermålet som gjorde att Sandrared säkrade kvalplatsen uppåt i seriesystemet.

Ny säsong i division 2

Större marginaler än så skiljde inte Stöpen ifrån kval den här säsongen.

– Vi valde att inte ha koll på den andra matchen utan bara gå ut och köra på för att ta tre poäng och det lyckades vi med ganska så enkelt, säger Christer Sjöholm vars lag nu får ladda om för en ny säsong i division 2.

– Nu får vi se vad som händer i truppen. Det är bara Marcus Fromholz Asplund som lämnar oss efter fyra säsonger. I övrigt har ingen spelare aviserat att lämna. Om jag fortsätter som tränare får vi återkomma till.

Stöpen IBK slutar på en tredje plats i division 2 Västergötland med 46 inspelade poäng på 22 matcher. IBK Vänersborg är suveräna seriesegrar med 54 poäng före tvåan Sandareds IBS med 48 poäng och nu väntar alltså kvalspel uppåt för toppduon.

Mål: Stöpen IBK: Victor Johansson 2, Jonas Tibblin, Marcus Sjöholm, Johan Klasson, Carl Bergheden, Kristoffer Gustafsson, Jacob Granath, Marcus Fromholz Asplund.

Möjligheten att förlänga säsongen ytterligare fanns inför den sista serieomgången men när krutröken väl hade lag sig i Stöpenhallen stod det klart att säsongen var över för hemmaspelarna.

– Direkt efter slutsignalen när det stod klart att vi inte skulle få kvala kände vi alla i laget en besvikelse men samtidigt var vi medvetna om att vi inte hade avgörandet i egna händer. Vi missade kvalspelet men det var inte i den här matchen som det avgjordes. Vi har haft 20 omgångar på oss att fixa kvalplatsen men vi har tappat poäng i flera matcher och det får vi sota för nu, säger tränaren Christer Sjöholm.

– Vi har inte varit tillräckligt stabila mot de sämre lagen i serien men har spelat bra mot topplagen. Det har kostat oss många poäng och det grämer oss lite grann eftersom vi helt klart har kapaciteten. Förra året var vi nio poäng ifrån kval och nu är vi bara två poäng ifrån. Vi tar steg framåt och i år var vi det lag som släppte in minst mål i serien. Vi har haft seriens bästa målvaktspar, spelat ett starkt försvarsspel och haft ett lyckosamt kontringsspel, fortsätter han.

Beroende av andra resultat

Stöpen var beroende av andra resultat för att nå en kvalplats till division 1. Först och främst handlade det om att hemmabesegra nästjumbon IBK Dalängen för att drömmen om kvalspel skulle hållas vid liv. Det infriade Stöpenlaget med råge efter en förkrossande seger med 9–1 (1–1, 4–0, 4–0). Matchen inför 122 personer i Stöpenhallen var tidigt avgjord och då återstod det bara att invänta slutresultatet ifrån mötet mellan Fristads GoIF och Sandareds IBS där Sandared var tvunget att vinna för att inte passeras av Stöpen.

Fristad hade en 4–3-ledning inför den sista perioden men där var Sandared starkast. De kvitterade och när en minut och 55 sekunder återstod att spela kom sedan segermålet som gjorde att Sandrared säkrade kvalplatsen uppåt i seriesystemet.

Ny säsong i division 2

Större marginaler än så skiljde inte Stöpen ifrån kval den här säsongen.

– Vi valde att inte ha koll på den andra matchen utan bara gå ut och köra på för att ta tre poäng och det lyckades vi med ganska så enkelt, säger Christer Sjöholm vars lag nu får ladda om för en ny säsong i division 2.

– Nu får vi se vad som händer i truppen. Det är bara Marcus Fromholz Asplund som lämnar oss efter fyra säsonger. I övrigt har ingen spelare aviserat att lämna. Om jag fortsätter som tränare får vi återkomma till.

Stöpen IBK slutar på en tredje plats i division 2 Västergötland med 46 inspelade poäng på 22 matcher. IBK Vänersborg är suveräna seriesegrar med 54 poäng före tvåan Sandareds IBS med 48 poäng och nu väntar alltså kvalspel uppåt för toppduon.

Mål: Stöpen IBK: Victor Johansson 2, Jonas Tibblin, Marcus Sjöholm, Johan Klasson, Carl Bergheden, Kristoffer Gustafsson, Jacob Granath, Marcus Fromholz Asplund.