12 mar 2016 19:23

12 mar 2016 19:23

Lördagens resultat från USM

HANDBOLL: Lokala lag spelar steg 4 i helgen

Skövde HF och IFK Skövdes A-flickor och A-pojkar spelar i helgen det fjärde steget i USM. De båda klubbarna står som värd för två grupper i Arena Skövde. Sedan spelar ytterligare ett lag från IFK Skövde steg 4 i Ystad och Tibro HK har också ett lag med som spelar i Kävlinge.
Lagen inledde gruppspelet under lördagen och på söndagen avgörs det sedan vilka lag som går vidare till finalsteget.

Skövde HF:s A-flickor spelar sitt fjärde steg i USM på hemmaplan. De inledde med att besegra HK eRPing från Linköping med 25–16 på lördagen i Arena Skövde. I den andra matchen i gruppen vann HK Silwing/Troja med 26–16 mot HK Ankaret 2. Endast ettan i gruppen går vidare till finalspelet. USM går vidare på söndagen för Skövdetjejerna med matcher mot i tur och ordning HK Ankaret 2 och HK Silwing/Troja.

Tibro HK:s A-flickor spelar också steg 4 i USM i helgen. De spelar sitt gruppspel i Skåne. Tibrotjejerna inledde med att förlora mot Torslanda HK med 11–26 på lördagen. Arrangerande Kävlinge HK förlorade sin match på lördagen med 17–21 mot Lugi HF 2. Även här är det bara ett lag som går vidare till finalsteget. USM fortsätter för Tibrotjejerna på söndagen med matcher mot i tur och ordning Kävlinge HK och Lugi HF 2.

IFK Skövdes A-pojkar har två lag med i det fjärde steget av USM. IFK Skövde HK 1 spelar sitt gruppspel i helgen på hemmaplan i Arena Skövde. De inledde med att besegra IFK Nyköping med 25–21 för att sedan följa upp det med en ny seger mot IFK Tumba HK med 30–19. Fem lag gör upp om två platser till finalspelet. USM går vidare för IFK Skövde 1 på söndagen med matcher mot i tur och ordning IF Kristianstad och Lugi HF 1.

Det andra IFK-laget, IFK Skövde 2, spelar sitt gruppspel i Ystad. A-pojkarna från Skövde inledde med att besegra Ystads IF med 23–17 i den första matchen på lördagen för att sedan följa upp med en ny seger mot Skånela IF med 30–21. USM steg 4 för IFK Skövde 2 går vidare på söndagen med matcher mot i tur och ordning Norrköpings HK och HK Aranäs. Fem lag gör upp om två platser till finalspelet.

Finalspelet spelas den 22–24 april i Malmö.

Skövde HF:s A-flickor spelar sitt fjärde steg i USM på hemmaplan. De inledde med att besegra HK eRPing från Linköping med 25–16 på lördagen i Arena Skövde. I den andra matchen i gruppen vann HK Silwing/Troja med 26–16 mot HK Ankaret 2. Endast ettan i gruppen går vidare till finalspelet. USM går vidare på söndagen för Skövdetjejerna med matcher mot i tur och ordning HK Ankaret 2 och HK Silwing/Troja.

Tibro HK:s A-flickor spelar också steg 4 i USM i helgen. De spelar sitt gruppspel i Skåne. Tibrotjejerna inledde med att förlora mot Torslanda HK med 11–26 på lördagen. Arrangerande Kävlinge HK förlorade sin match på lördagen med 17–21 mot Lugi HF 2. Även här är det bara ett lag som går vidare till finalsteget. USM fortsätter för Tibrotjejerna på söndagen med matcher mot i tur och ordning Kävlinge HK och Lugi HF 2.

IFK Skövdes A-pojkar har två lag med i det fjärde steget av USM. IFK Skövde HK 1 spelar sitt gruppspel i helgen på hemmaplan i Arena Skövde. De inledde med att besegra IFK Nyköping med 25–21 för att sedan följa upp det med en ny seger mot IFK Tumba HK med 30–19. Fem lag gör upp om två platser till finalspelet. USM går vidare för IFK Skövde 1 på söndagen med matcher mot i tur och ordning IF Kristianstad och Lugi HF 1.

Det andra IFK-laget, IFK Skövde 2, spelar sitt gruppspel i Ystad. A-pojkarna från Skövde inledde med att besegra Ystads IF med 23–17 i den första matchen på lördagen för att sedan följa upp med en ny seger mot Skånela IF med 30–21. USM steg 4 för IFK Skövde 2 går vidare på söndagen med matcher mot i tur och ordning Norrköpings HK och HK Aranäs. Fem lag gör upp om två platser till finalspelet.

Finalspelet spelas den 22–24 april i Malmö.