12 mar 2016 16:48

12 mar 2016 16:48

Skövde KIK spelade inte ut alla sina kort

FOTBOLL: Förlust i träningsmatch mot seriekollegan IK Gauthiod

Skövde KIK mötte seriekonkurrenten IK Gauthiod i en träningsmatch och valde då att inte spela ut alla sina kort.
Därför blev det i mångt och mycket en testmatch där KIK-tränaren Michael Rosén laborerade med sina spelare som fick chansen på ovana positioner i 1–3-förlusten.

Skövde KIK förlorade lördagens träningsmatch mot seriekonkurrenten IK Gauthiod med 1–3 (0–3) på Lunnevi konstgräs. Skövdetränaren Michael Rosén agerade som något av en professor när han experimenterade med sitt lag och matchade flera spelare på ovana positioner.

– Det var ett medvetet val. Eftersom vi möter en seriekonkurrent vill man ju inte visa upp alla ess som vi har i rockärmen. Jämfört med matchen mot Mariebo förra helgen så var det bara två, tre spelare som började på sina ordinarie positioner. I halvlek justerade vi lite grann på några positioner och efter paus spelade vi bättre, säger KIK-tränaren efter förlusten i Grästorp.

– Vi har inte så många spelare i truppen och då behöver vi ha spelare som klarar av att spela på olika positioner. Vi vet att vi inte kommer att kunna spela med samma elva spelare i 22 matcher och därför måste vi ha spelare att tillgå på alla positioner, fortsätter Michael Rosén.

En spelare som testade på en annorlunda position var Alexandra Rozenkrants som tog plats på innermittfältet.

– Hon har inte spelat där någon gång förut och gjorde det bra. Hon kom rätt i positionerna, tycker Rosén.

Malin Bardh svarade också för en stark insats. Hon agerade mittback tillsammans med lagkaptenen Filippa Plantin. Där har Skövde KIK det väl förspänt med även Hermine Blixt på den positionen. KIK kom till spel med 14 spelare där samtliga fick speltid. 15-åriga Linda Alexandersson gjorde sitt första framträdande på A-lagsnivå när hon fick spela 30 minuter.

– Hon gjorde det bra. Det var kul att se henne ta för sig.

Träningsmatchandet går vidare för KIK som begår seriepremiär borta mot Rävåsens IF den 16 april.

– Vi kommer fortsätta att testa en del och det är först de sista två matcherna inför seriestarten som vi kommer att spela med skarpast möjliga lag, säger Rosén.

Mål: Skövde KIK: Alexandra Rozenkrants.

Skövde KIK förlorade lördagens träningsmatch mot seriekonkurrenten IK Gauthiod med 1–3 (0–3) på Lunnevi konstgräs. Skövdetränaren Michael Rosén agerade som något av en professor när han experimenterade med sitt lag och matchade flera spelare på ovana positioner.

– Det var ett medvetet val. Eftersom vi möter en seriekonkurrent vill man ju inte visa upp alla ess som vi har i rockärmen. Jämfört med matchen mot Mariebo förra helgen så var det bara två, tre spelare som började på sina ordinarie positioner. I halvlek justerade vi lite grann på några positioner och efter paus spelade vi bättre, säger KIK-tränaren efter förlusten i Grästorp.

– Vi har inte så många spelare i truppen och då behöver vi ha spelare som klarar av att spela på olika positioner. Vi vet att vi inte kommer att kunna spela med samma elva spelare i 22 matcher och därför måste vi ha spelare att tillgå på alla positioner, fortsätter Michael Rosén.

En spelare som testade på en annorlunda position var Alexandra Rozenkrants som tog plats på innermittfältet.

– Hon har inte spelat där någon gång förut och gjorde det bra. Hon kom rätt i positionerna, tycker Rosén.

Malin Bardh svarade också för en stark insats. Hon agerade mittback tillsammans med lagkaptenen Filippa Plantin. Där har Skövde KIK det väl förspänt med även Hermine Blixt på den positionen. KIK kom till spel med 14 spelare där samtliga fick speltid. 15-åriga Linda Alexandersson gjorde sitt första framträdande på A-lagsnivå när hon fick spela 30 minuter.

– Hon gjorde det bra. Det var kul att se henne ta för sig.

Träningsmatchandet går vidare för KIK som begår seriepremiär borta mot Rävåsens IF den 16 april.

– Vi kommer fortsätta att testa en del och det är först de sista två matcherna inför seriestarten som vi kommer att spela med skarpast möjliga lag, säger Rosén.

Mål: Skövde KIK: Alexandra Rozenkrants.