13 mar 2016 20:32

13 mar 2016 20:32

Flera lokala lag klara för finalspelet i USM

HANDBOLL: USM steg 4 avgjordes i helgen

USM steg 4 för A-flickor och A-pojkar avgjordes i helgen.
Skövde HF:s lag lyckades kvalificera sig till finalspelet i april och IFK Skövdes A-pojkar lyckades få med två lag.

Skövde HF:s A-flickor säkrade en plats i finalspelet efter att ha vunnit sitt gruppspel på hemmaplan i helgen. De vann gruppen efter idel segrar. I den första matchen på lördagen besegrade de HK eRPing ifrån Linköping med 25–16. Sedan vann de söndagens första match mot HK Ankaret 2 med 28–19. Därmed blev den sista matchen mot HK Silwing/Troja, som också vunnit sina två första matcher, helt avgörande för vilket lag som skulle lägga beslag på den enda platsen till finalsteget som gruppetta. Skövde HF behövde vinna för att ta hem gruppen och det lyckades man med efter en övertygande seger med 25–17 mot Stockholmslaget.

Tibro HK spelade också steg 4 i helgen. De spelade sitt gruppspel i Kävlinge, Skåne. De inledde med att förlora lördagens match mot Torslanda HK med 11–26. Sedan blev det seger i den första matchen på söndagen mot arrangerande Kävlinge HK med 13–11. I den sista match blev det ytterligare en seger då Lugi HF 2 besegrades med 18–16. Således två segrar för Tibrotjejerna men det räckte inför avancemang eftersom Torslanda HK vann samtliga matcher och lade beslag på den enda finalplatsen som gruppetta.

IFK Skövdes A-pojkar hade två lag med i steg 4 i helgen. Det ena spelade i Arena Skövde i det samarrangemang som klubben gjorde tillsammans med Skövde HF. De vann tre av fyra matcher och det räckte till andra platsen bakom gruppsegraren Lugi HF 1 och därmed är båda lagen vidare till finalspelet. IFK besegrade IFK Nyköping med 25–21, IFK Tumba HK med 30–19 och IF Kristianstad med 24–16 medan de föll i gruppfinalen mot Lugi HF med 28–29.

Även IFK Skövdes andra lag lyckades ta sig vidare. De spelade sitt gruppspel i Ystad och slutade på en andra plats bakom HK Aranäs. IFK Skövde 2 vann mot Ystads IF med 23–17, Skånela IF med 30–21 och Norrköpings HK 26–22 medan de föll i gruppfinalen mot HK Aranäs med 21–28.

Finalspelet spelas i Malmö den 22–24 april.

Skövde HF:s A-flickor säkrade en plats i finalspelet efter att ha vunnit sitt gruppspel på hemmaplan i helgen. De vann gruppen efter idel segrar. I den första matchen på lördagen besegrade de HK eRPing ifrån Linköping med 25–16. Sedan vann de söndagens första match mot HK Ankaret 2 med 28–19. Därmed blev den sista matchen mot HK Silwing/Troja, som också vunnit sina två första matcher, helt avgörande för vilket lag som skulle lägga beslag på den enda platsen till finalsteget som gruppetta. Skövde HF behövde vinna för att ta hem gruppen och det lyckades man med efter en övertygande seger med 25–17 mot Stockholmslaget.

Tibro HK spelade också steg 4 i helgen. De spelade sitt gruppspel i Kävlinge, Skåne. De inledde med att förlora lördagens match mot Torslanda HK med 11–26. Sedan blev det seger i den första matchen på söndagen mot arrangerande Kävlinge HK med 13–11. I den sista match blev det ytterligare en seger då Lugi HF 2 besegrades med 18–16. Således två segrar för Tibrotjejerna men det räckte inför avancemang eftersom Torslanda HK vann samtliga matcher och lade beslag på den enda finalplatsen som gruppetta.

IFK Skövdes A-pojkar hade två lag med i steg 4 i helgen. Det ena spelade i Arena Skövde i det samarrangemang som klubben gjorde tillsammans med Skövde HF. De vann tre av fyra matcher och det räckte till andra platsen bakom gruppsegraren Lugi HF 1 och därmed är båda lagen vidare till finalspelet. IFK besegrade IFK Nyköping med 25–21, IFK Tumba HK med 30–19 och IF Kristianstad med 24–16 medan de föll i gruppfinalen mot Lugi HF med 28–29.

Även IFK Skövdes andra lag lyckades ta sig vidare. De spelade sitt gruppspel i Ystad och slutade på en andra plats bakom HK Aranäs. IFK Skövde 2 vann mot Ystads IF med 23–17, Skånela IF med 30–21 och Norrköpings HK 26–22 medan de föll i gruppfinalen mot HK Aranäs med 21–28.

Finalspelet spelas i Malmö den 22–24 april.