13 mar 2016 19:54

13 mar 2016 19:54

Hörnebo SK vidare i DM

FOTBOLL: Hörnebo SK vann sin grupp

Hörnebo SK besegrade Åsarp/Trädet/Redväg med 5–0 (3–0) på bortaplan på lördagen. Därmed är Tibrotjejerna klara för fortsatt spel i DM efter att ha vunnit fyrlagsgruppen utan att ha tappat något poäng och med starka 18–2 i målskillnad.

”Vi mötte en strukturerad motståndare som låg bra i sina positioner och hade en tydlig idé på hur de vill spela sin fotboll. Matchen var ganska jämn till sin början. Men ju längre det gick så skapade vi fler och fler farliga lägen och med lite bättre precision i avsluten kunde ledningen ha varit något större efter första halvlek”, skriver Hörnebotränaren Tommy Larsson i en kommentar.

Mjova Walander stod för två mål och Sara Renström för ett innan den frösta halvleken var slut. I den andra spelade Hörnebo klart bättre under de första 20 minuterna och stängde matchen med mål från Sara Renström och Evelina Strand i ett Hörnebo som fortsatt visade styrka på fasta situationer.

Evelina strand gjorde comeback och fick 90 minuter direkt och när formen sitter där kommer hon bli nyttig för laget.

Lisa Gardberg var bäst i Hörnebo för dagen.

Nu väntar IFK Tidaholm på hemmaplan för Hörnebo SK i nästa runda.

”Vi mötte en strukturerad motståndare som låg bra i sina positioner och hade en tydlig idé på hur de vill spela sin fotboll. Matchen var ganska jämn till sin början. Men ju längre det gick så skapade vi fler och fler farliga lägen och med lite bättre precision i avsluten kunde ledningen ha varit något större efter första halvlek”, skriver Hörnebotränaren Tommy Larsson i en kommentar.

Mjova Walander stod för två mål och Sara Renström för ett innan den frösta halvleken var slut. I den andra spelade Hörnebo klart bättre under de första 20 minuterna och stängde matchen med mål från Sara Renström och Evelina Strand i ett Hörnebo som fortsatt visade styrka på fasta situationer.

Evelina strand gjorde comeback och fick 90 minuter direkt och när formen sitter där kommer hon bli nyttig för laget.

Lisa Gardberg var bäst i Hörnebo för dagen.

Nu väntar IFK Tidaholm på hemmaplan för Hörnebo SK i nästa runda.