13 mar 2016 19:30

13 mar 2016 19:30

Somby/Skövde vann mot Åhus

HANDBOLL: Division 1 södra

Det blir en avgörande sista omgång för HF Somby/Skövde i division 1 södra. Både Skövdetjejerna och BK Heid UF vann sina matcher i helgen och nu återstår det att se vilket av lagen som tvingas kvala för att nå nytt kontrakt. Skövdetjejerna har avgörandet i egna händer.

Det är fördel HF Somby/Skövde inför den sista serieomgången av division 1 södra. De är två poäng före BK Heid UF som har den nedre kvalplatsen men då Skövdelaget har sämre målskillnad än Göteborgslaget har de inte råd att förlora serieavslutningen mot serietvåan HK S-hof på bortaplan under förutsättning att BK Heid UF vinner sin sista match hemma mot seriefyran HK Aranäs.

– Vi får se om vi tvingas kvala nästa helg. Vi möter ett bra lag men vi har alla möjligheter att slå dem, säger tränaren Andreas Nieroth.

Åhus Handboll ledde några gånger i matchupptakten mot HF Somby/Skövde men efter 14 minuter tog Skövdetjejerna ledningen för första gången i matchen vid ställningen 6–5. HF Somby/Skövde behöll sedan kommandot om matchen och hade en 13–10-ledning efter den första halvleken. Efter paus fortsatte hemmalaget att föra matchen spel- och målmässigt och ledde som mest med sex bollar (17–11). Det blev dock spännande på slutet när Åhus Handboll närmade sig. Vid två tillfällen skiljde det bara en boll men riktigt rafflande blev det aldrig.

– Jag tycker att vi gör en bra insats. Vi har lagt mycket fokus på försvarsspelet och det fungerar bättre och bättre, säger Nieroth efter 26–24-segern inför 130 personer i Idrottshallen.

Mål: HF Somby/Skövde: Marielle Lideskär 8, Britta Jakobsson van Stam 5, Clara Gustavsson 5, Linnea Martinsson 4, Emma Arlestad 2, Elisa Sjöö, Rebecka Lundsgård.

Det är fördel HF Somby/Skövde inför den sista serieomgången av division 1 södra. De är två poäng före BK Heid UF som har den nedre kvalplatsen men då Skövdelaget har sämre målskillnad än Göteborgslaget har de inte råd att förlora serieavslutningen mot serietvåan HK S-hof på bortaplan under förutsättning att BK Heid UF vinner sin sista match hemma mot seriefyran HK Aranäs.

– Vi får se om vi tvingas kvala nästa helg. Vi möter ett bra lag men vi har alla möjligheter att slå dem, säger tränaren Andreas Nieroth.

Åhus Handboll ledde några gånger i matchupptakten mot HF Somby/Skövde men efter 14 minuter tog Skövdetjejerna ledningen för första gången i matchen vid ställningen 6–5. HF Somby/Skövde behöll sedan kommandot om matchen och hade en 13–10-ledning efter den första halvleken. Efter paus fortsatte hemmalaget att föra matchen spel- och målmässigt och ledde som mest med sex bollar (17–11). Det blev dock spännande på slutet när Åhus Handboll närmade sig. Vid två tillfällen skiljde det bara en boll men riktigt rafflande blev det aldrig.

– Jag tycker att vi gör en bra insats. Vi har lagt mycket fokus på försvarsspelet och det fungerar bättre och bättre, säger Nieroth efter 26–24-segern inför 130 personer i Idrottshallen.

Mål: HF Somby/Skövde: Marielle Lideskär 8, Britta Jakobsson van Stam 5, Clara Gustavsson 5, Linnea Martinsson 4, Emma Arlestad 2, Elisa Sjöö, Rebecka Lundsgård.