13 mar 2016 18:46

13 mar 2016 18:46

Tibro AIK nollat mot Lidköping

FOTBOLL: Träningsmatch

Tibro AIK träningsspelade mot division 2-laget Lidköpings FK.
– Vi är stukade just nu och flera unga spelare fick chansen. Det är mycket som är positivt i deras insats men vi räcker såklart inte till mot Lidköping, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim efter 0–4-förlusten.

Tibro AIK saknar många spelare av olika anledningar där både sjukdomar och skador finns med i bilden.

– Vi har haft en period under tre veckor där vi har haft väldigt många spelare borta. Vi saknar åtta, nio spelare av olika skäl och då har andra yngre spelare som inte har spelat så mycket fått chansen, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim.

– Då räcker vi så klart inte till mot Lidköpings FK som är ett bra lag och spelar högre upp i seriesystemet. De yngre spelarna tog ändå för sig och visade att de kan vara ett bra komplement för oss under säsongen. Det var mycket som var positivt och de har helt klart kvalitéer som vi kan användas oss av. De är helt klart utvecklingsbara, fortsätter Guggenheim.

Lidköpings FK var numret större och emellanåt lyste orutinen igenom hos Tibrospelaren som vägde för lätt och svarade för en del juniormisstag. LFK vann klart rättvist med 4–0 (2–0) på Dinaplanen konstgräs i Råda utanför Lidköping.

– Vi möter Skövde AIK om åtta dagar och förhoppningsvis ska vi kunna ställa upp med ett starkare lag och som mer liknar det som vi kommer att ha i seriespelet.

Tibro AIK saknar många spelare av olika anledningar där både sjukdomar och skador finns med i bilden.

– Vi har haft en period under tre veckor där vi har haft väldigt många spelare borta. Vi saknar åtta, nio spelare av olika skäl och då har andra yngre spelare som inte har spelat så mycket fått chansen, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim.

– Då räcker vi så klart inte till mot Lidköpings FK som är ett bra lag och spelar högre upp i seriesystemet. De yngre spelarna tog ändå för sig och visade att de kan vara ett bra komplement för oss under säsongen. Det var mycket som var positivt och de har helt klart kvalitéer som vi kan användas oss av. De är helt klart utvecklingsbara, fortsätter Guggenheim.

Lidköpings FK var numret större och emellanåt lyste orutinen igenom hos Tibrospelaren som vägde för lätt och svarade för en del juniormisstag. LFK vann klart rättvist med 4–0 (2–0) på Dinaplanen konstgräs i Råda utanför Lidköping.

– Vi möter Skövde AIK om åtta dagar och förhoppningsvis ska vi kunna ställa upp med ett starkare lag och som mer liknar det som vi kommer att ha i seriespelet.