15 mar 2016 17:10

15 mar 2016 17:10

Michaela Ek byter dansk klubb

HANDBOLL: Högersexa klar för Ringköbing

Högersexan Michaela Ek, 28 år och från Skövde, byter klubb i Danmark.
Efter en säsong i Silkeborg-Voel KFUM i den danska högsta ligan går proffslivet vidare i Ringköbing Handboll till hösten.

Michaela Ek lämnade moderklubben Skövde HF efter säsongen 2014/2015 för att bli proffs i Danmark. Den här säsongen har hon huserat i Silkeborg-Voel KFUM i den danska högsta ligan men till hösten är det Ringköbing Handboll som gäller för den 28-åriga högersexan.

Ek flyttar därmed ifrån Silkeborg mitt på Jylland till Ringköbing som ligger på den västra sidan.

– Jag känner att det kommer att bli en bra klubb för mig. Det är en klubb som är på uppgång och jag tror på möjligheten att få mycket speltid. De spelar på ett sätt som är bra för mig. Samtidigt betyder det mycket för mig att Lars Rasmussen är tränare för laget. Han har själv spelat på en hög nivå och jag tror att han kan hjälpa mig en hel del med teknik och avslutningar, säger Michaela Ek till Ringköbing Handbolls hemsida.

Michaela Ek, som har haft en strulig första säsong i Danmark med skador som länge har hållit henne ifrån spel, är glad att få spela ytterligare en säsong i den danska högsta ligan.

– Nivån på handbollen är högre i Danmark än i Sverige. Matcherna spelas i en hög fart och med intensitet i spelet och det utvecklar mig att spela i Danmark. Det blir massor av täta matcher. Sedan trivs jag också bra med livet i Danmark, fortsätter Ek.

Även klubben är nöjd med sitt nyförvärv.

– Michaela Ek är en riktigt bra spelare. Hon täcker upp bra och är stark i kontringsspelet. Hon har två av de viktigaste egenskaperna för att vara en bra kantspelare. Sedan är hon en person som socialt passar in i truppen mycket väl, säger den tidigare danske storspelaren Lars Rasmussen som är tränare i klubben i en kommentar.

Ringköbing Handboll har gjort några säsonger i högsta ligan i Danmark. Den här säsongen ligger de näst sist och kommer att få kvalspela för att hänga kvar.

Eks nuvarande klubb Silkeborg-Voel KFUM ligger för närvarande på en sjätte plats i ligan med två matcher kvar att spela. Den placeringen måste de behålla för att få spela slutspel och gå in i en kvartsfinal.

Michaela Ek lämnade moderklubben Skövde HF efter säsongen 2014/2015 för att bli proffs i Danmark. Den här säsongen har hon huserat i Silkeborg-Voel KFUM i den danska högsta ligan men till hösten är det Ringköbing Handboll som gäller för den 28-åriga högersexan.

Ek flyttar därmed ifrån Silkeborg mitt på Jylland till Ringköbing som ligger på den västra sidan.

– Jag känner att det kommer att bli en bra klubb för mig. Det är en klubb som är på uppgång och jag tror på möjligheten att få mycket speltid. De spelar på ett sätt som är bra för mig. Samtidigt betyder det mycket för mig att Lars Rasmussen är tränare för laget. Han har själv spelat på en hög nivå och jag tror att han kan hjälpa mig en hel del med teknik och avslutningar, säger Michaela Ek till Ringköbing Handbolls hemsida.

Michaela Ek, som har haft en strulig första säsong i Danmark med skador som länge har hållit henne ifrån spel, är glad att få spela ytterligare en säsong i den danska högsta ligan.

– Nivån på handbollen är högre i Danmark än i Sverige. Matcherna spelas i en hög fart och med intensitet i spelet och det utvecklar mig att spela i Danmark. Det blir massor av täta matcher. Sedan trivs jag också bra med livet i Danmark, fortsätter Ek.

Även klubben är nöjd med sitt nyförvärv.

– Michaela Ek är en riktigt bra spelare. Hon täcker upp bra och är stark i kontringsspelet. Hon har två av de viktigaste egenskaperna för att vara en bra kantspelare. Sedan är hon en person som socialt passar in i truppen mycket väl, säger den tidigare danske storspelaren Lars Rasmussen som är tränare i klubben i en kommentar.

Ringköbing Handboll har gjort några säsonger i högsta ligan i Danmark. Den här säsongen ligger de näst sist och kommer att få kvalspela för att hänga kvar.

Eks nuvarande klubb Silkeborg-Voel KFUM ligger för närvarande på en sjätte plats i ligan med två matcher kvar att spela. Den placeringen måste de behålla för att få spela slutspel och gå in i en kvartsfinal.