15 mar 2016 22:03

15 mar 2016 22:03

Svensk seger i genrepet inför OS-kvalet

HANDBOLL: Bra uppladdning inför OS-kvalet

Angelica Wallén och det svenska damlandslaget besegrade Rumänien med 32–29 (20–15) i genrepet inför OS-kvalet.
– Jag tycker att det var en bra match. De sakerna vi vill, att spela med fysik, spela med kontringar, de lyckas, säger förbundskaptenen Helle Thomsen till TT.

Sverige genrepade med en träningslandskamp mot Rumänien på tisdagskvällen. Damlandslaget visade att formen inför OS-kvalet sitter efter att ha vunnit med 32–29 (20–15) inför 1 874 personer i Kristianstad arena. Det här var första matchen för den nygamla förbundskaptenen Helle Thomsen som tog över efter att Thomas Sivertsson sparkades i januari.

Thomsen testade flera olika uppställningar och lät samtliga spelare få åtminstone ett par minuter på planen. Sex olika konstellationer fick ungefär tio minuter vardera, och flera av spelarna fick också spela på olika positioner. Men det hindrade inte blågult från att ta en stabil seger mot VM-trean Rumänien.

Frankrikeproffset Angelica Wallén, 29 år och från Tibro, var tillbaka i landslaget. Hon fick en del speltid och noterades för ett mål. Det gjorde även en annan tidigare Skövde HF-spelare, Linnea Torstenson, som också hittade nätet. Bästa svenska målskytt blev Sävehofs vänstersexa Louise Sand som hade lyckad kväll och svarade för sex mål.

Under onsdagen reser landslaget till kvalstaden Astrachan i södra Ryssland med en bra känsla, även om segermarginalen till slut krympte till tre mål.

Det är bara 16 av de 18 spelarna som till slut kommer att skrivas in i OS-kvaltruppen, men samtliga följer med till Ryssland. Sverige får sedan göra två byten under kvalets gång.

– Jag fick svar på att vi har 18 bra spelare. 18 spelare som kan spela OS-kval, 18 spelare som ger energi och som vill göra allt för att vinna. Det var viktigt, säger förbundskaptenen Helle Thomsen till TT.

Sverige inleder OS-kvalet med att möta Mexiko på fredag och möter sedan Polen och Ryssland i helgen.

– Det kommer bli tufft, både mot Polen och Ryssland. Men det är klart vi har chansen, säger spelaren Sabina Jacobsen till TT.

Sverige genrepade med en träningslandskamp mot Rumänien på tisdagskvällen. Damlandslaget visade att formen inför OS-kvalet sitter efter att ha vunnit med 32–29 (20–15) inför 1 874 personer i Kristianstad arena. Det här var första matchen för den nygamla förbundskaptenen Helle Thomsen som tog över efter att Thomas Sivertsson sparkades i januari.

Thomsen testade flera olika uppställningar och lät samtliga spelare få åtminstone ett par minuter på planen. Sex olika konstellationer fick ungefär tio minuter vardera, och flera av spelarna fick också spela på olika positioner. Men det hindrade inte blågult från att ta en stabil seger mot VM-trean Rumänien.

Frankrikeproffset Angelica Wallén, 29 år och från Tibro, var tillbaka i landslaget. Hon fick en del speltid och noterades för ett mål. Det gjorde även en annan tidigare Skövde HF-spelare, Linnea Torstenson, som också hittade nätet. Bästa svenska målskytt blev Sävehofs vänstersexa Louise Sand som hade lyckad kväll och svarade för sex mål.

Under onsdagen reser landslaget till kvalstaden Astrachan i södra Ryssland med en bra känsla, även om segermarginalen till slut krympte till tre mål.

Det är bara 16 av de 18 spelarna som till slut kommer att skrivas in i OS-kvaltruppen, men samtliga följer med till Ryssland. Sverige får sedan göra två byten under kvalets gång.

– Jag fick svar på att vi har 18 bra spelare. 18 spelare som kan spela OS-kval, 18 spelare som ger energi och som vill göra allt för att vinna. Det var viktigt, säger förbundskaptenen Helle Thomsen till TT.

Sverige inleder OS-kvalet med att möta Mexiko på fredag och möter sedan Polen och Ryssland i helgen.

– Det kommer bli tufft, både mot Polen och Ryssland. Men det är klart vi har chansen, säger spelaren Sabina Jacobsen till TT.

Matchfakta

Träningslandskamp

SVERIGE–RUMÄNIEN

32–29 (20–15)

Mål: Sverige: Louise Sand 6, Marie Wall 4, Isabelle Gulldén 4, Johanna Westberg 3, Johanna Ahlm 3, Jenny Alm 3, Sabina Jacobsen 2, Jasmina Djapanovic 2, Carin Strömberg, Linn Blohm, Emma Hawia Svensson, Linnea Torstenson, Angelica Wallén. Rumänien: Christina Neagu 7, Patricia Vizitiu 6, Valentina Ardean Elisei 3, Laura Chiper 3, Aneta Udristioiu 2, Madalina Zamfirescu 2, Florina Chintoan 2, Aurelia Bradeanu, Luciana Marin, Dana Manea, Ana Maria Tanasie.

Publik: 1 874