16 mar 2016 21:37

16 mar 2016 21:37

Idel segrar för Tibro IK i kvalet

ISHOCKEY: Besegrade Skara IK med uddamålet

Tibro IK avslutade kvalspelet med ännu en seger. Efter 4–3-segern mot Skara IK står det klart att laget inte tappade någon poäng och med råge har kvalificerat sig för fortsatt spel i hockeytvåan.

Tibro IK hade redan sedan tidigare säkrat fortsatt spel i hockeytvåan. På onsdagskvällen avslutade Tibrolaget kvalspelet med att besegra Skara IK i den sista matchen som tvingades skjutas på framtiden på grund av ishaveriet i Skara ishall. När matchen väl genomfördes tog TIK hem segern med 4–3 (2–3, 1–0, 1–1). Lagkaptenen David Sjöman blev matchvinnare med sitt 4–3-mål, drygt nio minuter in på den tredje perioden.

– Det var en väldigt konstig match, förmodligen den mest konstiga match som jag har varit med om. Inget av laget hade något som helst att spela om och det blev mest en plojmatch, säger TIK-tränaren Andreas ”Ada” Adolfsson och fortsätter:

– Jag sade bara till killarna att gå ut och ha skoj och se till att spela ut. När det stod 3–3 fokuserade vi på att försöka vinna och det lyckades vi också med.

Därmed har TIK inte tappat några poäng i kvalet.

– Ett fantastiskt skönt sätt att lyckas hänga kvar på. Det är starkt gjort av oss med tanke på att vi har haft allt att förlora och de andra lagen har satt press på oss. Det är psykologiskt starkt att vi kan gå ut och vinna alla matcherna, bortsett från den här mot Skara, på ett rätt så övertygande sätt, säger ”Ada” som inte har bestämt sig för om det blir en fortsättning.

Mål: Tibro IK: David Sjöman 2, Jacob Larsson, Filip Molin.

Tibro IK hade redan sedan tidigare säkrat fortsatt spel i hockeytvåan. På onsdagskvällen avslutade Tibrolaget kvalspelet med att besegra Skara IK i den sista matchen som tvingades skjutas på framtiden på grund av ishaveriet i Skara ishall. När matchen väl genomfördes tog TIK hem segern med 4–3 (2–3, 1–0, 1–1). Lagkaptenen David Sjöman blev matchvinnare med sitt 4–3-mål, drygt nio minuter in på den tredje perioden.

– Det var en väldigt konstig match, förmodligen den mest konstiga match som jag har varit med om. Inget av laget hade något som helst att spela om och det blev mest en plojmatch, säger TIK-tränaren Andreas ”Ada” Adolfsson och fortsätter:

– Jag sade bara till killarna att gå ut och ha skoj och se till att spela ut. När det stod 3–3 fokuserade vi på att försöka vinna och det lyckades vi också med.

Därmed har TIK inte tappat några poäng i kvalet.

– Ett fantastiskt skönt sätt att lyckas hänga kvar på. Det är starkt gjort av oss med tanke på att vi har haft allt att förlora och de andra lagen har satt press på oss. Det är psykologiskt starkt att vi kan gå ut och vinna alla matcherna, bortsett från den här mot Skara, på ett rätt så övertygande sätt, säger ”Ada” som inte har bestämt sig för om det blir en fortsättning.

Mål: Tibro IK: David Sjöman 2, Jacob Larsson, Filip Molin.