17 mar 2016 06:00

17 mar 2016 15:10

"Klart jag vill att det ska gå bra för Drott"

HANDBOLL: Magnus Påhlsson känner för sin gamla klubb

Drott sladdar i elitserien och nästa säsong väntar allsvenskan.
Det innebär att en epok i svensk handboll tar slut och det tycker den förre Drottspelaren Magnus Påhlsson är trist.
– Jag har ju spelat ett par år där nere så det är klart jag vill att det ska gå bra för dem, säger Påhlsson.

Jämte Redbergslid är Drott den stora giganten i svensk handboll och laget har spelat i den högsta serien sedan 1968. Den halländska klubben har varit en stormakt på det nationella planet och på meritlistan finns elva SM-guld – det senaste togs så sent som 2013.

Sitt näst senaste guld knep Drott 2002 och då spelade Magnus Påhlsson i klubben. Redbergslid besegrades med 2–0 i matcher i bäst av tre matcher i SM-finalen och det var ett häftigt ögonblick i kantspelarens karriär.

– Det är ju det största man kan vara med om i svensk handboll, men det blev bara ett guld. Vi hade ju chansen igen några år senare, men då gick det inte, säger 39-åringen som numera är tillbaka i Tibro där han fortfarande håller i gång handbollskarriären med HP Tibro i division 3.

Han gjorde sex säsonger i Drott och hade en fin sejour i Halmstad innan han via två säsonger i Helsingborg flyttade hem till Tibro igen.

– Jag trivdes jättebra i Drott och blev väl omhändertagen. Det var en bra stad att bo i och man fick uppleva mycket med bland annat Europacupspel, fortsätter Påhlsson.

Annan verklighet

Det var fina tider för klubben, men nu är verkligheten en helt annan. Laget har bara tagit fyra poäng i elitserien och ligger klart sist i tabellen. Upp till Aranäs som är närmaste lag skiljer det nio poäng när det bara återstår fyra matcher och åtta poäng att spela om. Det kommer således att bli spel i allsvenskan nästa säsong för Drott.

Påhlsson har ingen järnkoll på sin gamla klubb, men konstaterar att det har gått utför sedan SM-guldet 2013.

– Den här säsongen har de ett helt nytt lag med unga och oerfarna spelare och de har ju haft det jättetufft hela säsongen, konstaterar Påhlsson.

Förutom en tuff säsong sportsligt så är även ekonomin ansträngd och nu får klubben ta nya tag i serien under elitserien.

– Det går inte att leva på lånade pengar. Nu får de börja om från början och sanera ekonomin. De har ett ungt lag och får de behålla sina spelare så kan de nog komma tillbaka om ett par år, funderar Påhlsson.

På torsdag kväll kommer Drott till Skövde för att möta IFK Skövde som i sin tur slåss för att undvika kvalspel.

– Jag hoppas att det går bra för IFK och att de klarar sig kvar. Vi behöver ha ett elitlag, det är viktigt för handbollen här omkring, menar Påhlsson som kommer att vara på plats i Arena Skövde för att se matchen.

– Hjärtat säger Drott, men jag hoppas ju också att IFK vinner så att de klarar sig kvar.

Kvalspel med HP Tibro

Påhlssons egen säsong i HP Tibro är heller inte över än. Laget blev tvåa i division 3 och ska kvala till division 2.

– Jag tror vi har goda chanser, vi har ett väldigt bra lag i år, avslutar 39-åringen.

Jämte Redbergslid är Drott den stora giganten i svensk handboll och laget har spelat i den högsta serien sedan 1968. Den halländska klubben har varit en stormakt på det nationella planet och på meritlistan finns elva SM-guld – det senaste togs så sent som 2013.

Sitt näst senaste guld knep Drott 2002 och då spelade Magnus Påhlsson i klubben. Redbergslid besegrades med 2–0 i matcher i bäst av tre matcher i SM-finalen och det var ett häftigt ögonblick i kantspelarens karriär.

– Det är ju det största man kan vara med om i svensk handboll, men det blev bara ett guld. Vi hade ju chansen igen några år senare, men då gick det inte, säger 39-åringen som numera är tillbaka i Tibro där han fortfarande håller i gång handbollskarriären med HP Tibro i division 3.

Han gjorde sex säsonger i Drott och hade en fin sejour i Halmstad innan han via två säsonger i Helsingborg flyttade hem till Tibro igen.

– Jag trivdes jättebra i Drott och blev väl omhändertagen. Det var en bra stad att bo i och man fick uppleva mycket med bland annat Europacupspel, fortsätter Påhlsson.

Annan verklighet

Det var fina tider för klubben, men nu är verkligheten en helt annan. Laget har bara tagit fyra poäng i elitserien och ligger klart sist i tabellen. Upp till Aranäs som är närmaste lag skiljer det nio poäng när det bara återstår fyra matcher och åtta poäng att spela om. Det kommer således att bli spel i allsvenskan nästa säsong för Drott.

Påhlsson har ingen järnkoll på sin gamla klubb, men konstaterar att det har gått utför sedan SM-guldet 2013.

– Den här säsongen har de ett helt nytt lag med unga och oerfarna spelare och de har ju haft det jättetufft hela säsongen, konstaterar Påhlsson.

Förutom en tuff säsong sportsligt så är även ekonomin ansträngd och nu får klubben ta nya tag i serien under elitserien.

– Det går inte att leva på lånade pengar. Nu får de börja om från början och sanera ekonomin. De har ett ungt lag och får de behålla sina spelare så kan de nog komma tillbaka om ett par år, funderar Påhlsson.

På torsdag kväll kommer Drott till Skövde för att möta IFK Skövde som i sin tur slåss för att undvika kvalspel.

– Jag hoppas att det går bra för IFK och att de klarar sig kvar. Vi behöver ha ett elitlag, det är viktigt för handbollen här omkring, menar Påhlsson som kommer att vara på plats i Arena Skövde för att se matchen.

– Hjärtat säger Drott, men jag hoppas ju också att IFK vinner så att de klarar sig kvar.

Kvalspel med HP Tibro

Påhlssons egen säsong i HP Tibro är heller inte över än. Laget blev tvåa i division 3 och ska kvala till division 2.

– Jag tror vi har goda chanser, vi har ett väldigt bra lag i år, avslutar 39-åringen.