18 mar 2016 20:38

18 mar 2016 21:30

Väntad svensk premiärseger

HANDBOLL: OS-kvalet i Ryssland

Det blev som väntat en mycket lätt seger för Sverige när OS-kvalet drog i gång i Astrachan i Ryssland. 41–20 mot Mexico var programenligt och en uppvärmning inför det som komma skall.

Sverige kan bli klart för OS redan på lördagseftermiddagen. Vinst mot Polen och saken är klar. Polen som bjöd Ryssland tufft motstånd och föll med 25–27 efter ett avgörande i slutminuten. Det lär bli något helt annat för Sverige än mot ett Mexico som spelade en primitiv handboll som inte liknar mycket av det som tjejerna brukar möta.

Sveriges förbundskapten Helle Thomsen kommenterade i TV3 efter matchen:

– Jag är nöjd, vi vann, gjorde många mål och drog inte på oss några skador.

Fick starta

Vi kan konstatera att Angelica Wallén fick en hel del speltid. Hon spelade från start i båda halvlekarna och bidrog med bra spela framåt och fyra egna mål.

Angelica fick spela som högernia och det skall bli spännande att se hur Helle Thomsen tänker formera sitt lag mot Polen på lördag och Ryssland på söndag som blir tuffa och avgörande matcher i kampen att nå sommarens OS i Rio.

Wallén är ett alternativ på positionen, Nathalie Hagman ett annat. Även Sabina Jacobsen som vilade mot Mexico kan spela där. Jasmina Djapanavic kunde också vara tänkbar, men här väljer förbundskapten Thomsen att ta bort henne från laget och skriva in Sabina Jacobsen istället. Det betyder att Wallén, Jacobsen och kanke även Hagman kan räkna med speltid som högernia.

Hur som helst kändes det som om Sverige spelade runt på hela laget i den första matchen. Det var till och med så att den ordinarie lagkaptenen och försvarsgeneralen Sabina Jacobsen vilades till mötet med Polen.

– Hon kommer fräsch till matchen och hennes fysiska spel i försvaret blir viktigt. Sedan är det en fifty-fifty-match mot Polen, säger Helle Thomsen.

Polen har Kim Rasmussen, som tränar Isabelle Gulldén och Linnea Torstenson i klubblaget Bukarest, som förbundskapten. Frågan är vad det betyder?

Sverige kan bli klart för OS redan på lördagseftermiddagen. Vinst mot Polen och saken är klar. Polen som bjöd Ryssland tufft motstånd och föll med 25–27 efter ett avgörande i slutminuten. Det lär bli något helt annat för Sverige än mot ett Mexico som spelade en primitiv handboll som inte liknar mycket av det som tjejerna brukar möta.

Sveriges förbundskapten Helle Thomsen kommenterade i TV3 efter matchen:

– Jag är nöjd, vi vann, gjorde många mål och drog inte på oss några skador.

Fick starta

Vi kan konstatera att Angelica Wallén fick en hel del speltid. Hon spelade från start i båda halvlekarna och bidrog med bra spela framåt och fyra egna mål.

Angelica fick spela som högernia och det skall bli spännande att se hur Helle Thomsen tänker formera sitt lag mot Polen på lördag och Ryssland på söndag som blir tuffa och avgörande matcher i kampen att nå sommarens OS i Rio.

Wallén är ett alternativ på positionen, Nathalie Hagman ett annat. Även Sabina Jacobsen som vilade mot Mexico kan spela där. Jasmina Djapanavic kunde också vara tänkbar, men här väljer förbundskapten Thomsen att ta bort henne från laget och skriva in Sabina Jacobsen istället. Det betyder att Wallén, Jacobsen och kanke även Hagman kan räkna med speltid som högernia.

Hur som helst kändes det som om Sverige spelade runt på hela laget i den första matchen. Det var till och med så att den ordinarie lagkaptenen och försvarsgeneralen Sabina Jacobsen vilades till mötet med Polen.

– Hon kommer fräsch till matchen och hennes fysiska spel i försvaret blir viktigt. Sedan är det en fifty-fifty-match mot Polen, säger Helle Thomsen.

Polen har Kim Rasmussen, som tränar Isabelle Gulldén och Linnea Torstenson i klubblaget Bukarest, som förbundskapten. Frågan är vad det betyder?

Fakta. OS-kvalet

Resultat hittills: Sverige–Mexiko 41–20, Ryssland–Polen 27–25.

Sverige spelschema: Polen lördag 19 mars (14.00), Ryssland söndag 20 mars (16.00).

Lagen möter varandra i en rak serie. Det två främsta lagen i gruppen går till OS. Hamnar två eller flera lag på samma poäng görs en ny tabell med de berörda lagen (inbördes möten) där man först räknar poäng, målskillnad och sedan flest gjorda mål. Går det fortfarande inte att skilja lagen åt går man till den totala målskillnaden i samtliga matcher.