19 mar 2016 20:02

20 mar 2016 20:19

Tungt tapp för Country

HANDBOLL: Läget tufft inför sista omgången

JOBBIGT. HK Country har ett jobbigt läge i bottenstriden inför den sista omgången på onsdag. Efter förlust med 30–31 mot Tumba har de inte längre ödet i egna händer.

Tränaren Henrik Schneider:

– Vi har matchen i vår hand och förlorar ändå. Jag är mycket besviken.

Förlusten innebär att Country är kvar som jumbo och har Tyresö, Vinslöv och Warta framför sig i tabellen. Country har 15 poäng, de övriga 16.

Country har Vinslöv i sista, men det kanske inte räcker med seger där för att säkra en kvalplats. Nu hänger det på vad Warta och Tyresö gör i sina respektive matcher. Tyresö möter Tumba borta och Warta tar emot Skånela.

Svidande förlust

Med tanke på att det bara var Tyresö som tog poäng av bottenkollegorna hade Country möjlighet att ta sig upp tre placeringar i serien inför avgörandet. Något som dessutom hade betytt att laget hade säkrat minst en kvalplats i händelse av seger mot Vinslöv i Skåne.

Naturligtvis svider förlusten extra mycket om man tänker på det. Ännu mer om man ser på vad som hände i matchen.

Efter en jämn start ryckte Country åt sig en ledning med 10–5 efter en kvart. Det stod 16–10 ett tag och det fanns bud på större ledning.

I första halvlek var det många som glänste. Främst målvakten Sebastian Glemhorn som var helt suverän och kantspelaren Kevin Olsson som satte allt från sin kant. Även Henrik Dahlberg höll en hög nivå. Det såg onekligen bra ut inför andra halvlek, även om det kändes onödigt att det var så jämnt som 16–12 efter de första 30 minuterna.

Tappade allt

Nu såg det bra ut även i början av andra akten, med vid ställningen 18–14 tog det roliga slut. Matchbilden svängde helt och Tumba tog över. De gjorde 8–2 på tio minuter. I det läget föll Countrys kollektiva spel ihop som ett korthus. Snabba och slarviga avslut framåt och bakåt fick de inte ihop det alls. Helt plötsligt såg Glemhorn i målet mycket mänskligt ut.

– Allt vände. I första var det vi som kontrade på dem och nu blev det tvärtom, suckar Henrik Schnieder.

Nu blev det bättre för Country, men det kändes ändå inte stabilt, detta trots att det var hemmaledning med 27–26. Då vände Tumba igen, gjorde fyra mål på raken och säkrade segern. I det läget gjorde högersexan Daniel Lindroos tre mål i följde från sin kant och blev matchhjälte.

Country gjorde en sista ansträngning, men var aldrig nära. Målet som fastställde slutresultatet till 30–31 var det sista som hände i matchen.

Totalt sett en förlust som kändes tämligen onödig. Country hade greppet, men släppte det alldeles för lätt. Det kändes som om Tumba bjöds in i matchen.

För Country är det bara att ladda om och vinna i Vinslöv och hoppas att övriga resultat går rätt väg. Annars blir den allsvenska sejouren bara ettårig.

Tränaren Henrik Schneider:

– Vi har matchen i vår hand och förlorar ändå. Jag är mycket besviken.

Förlusten innebär att Country är kvar som jumbo och har Tyresö, Vinslöv och Warta framför sig i tabellen. Country har 15 poäng, de övriga 16.

Country har Vinslöv i sista, men det kanske inte räcker med seger där för att säkra en kvalplats. Nu hänger det på vad Warta och Tyresö gör i sina respektive matcher. Tyresö möter Tumba borta och Warta tar emot Skånela.

Svidande förlust

Med tanke på att det bara var Tyresö som tog poäng av bottenkollegorna hade Country möjlighet att ta sig upp tre placeringar i serien inför avgörandet. Något som dessutom hade betytt att laget hade säkrat minst en kvalplats i händelse av seger mot Vinslöv i Skåne.

Naturligtvis svider förlusten extra mycket om man tänker på det. Ännu mer om man ser på vad som hände i matchen.

Efter en jämn start ryckte Country åt sig en ledning med 10–5 efter en kvart. Det stod 16–10 ett tag och det fanns bud på större ledning.

I första halvlek var det många som glänste. Främst målvakten Sebastian Glemhorn som var helt suverän och kantspelaren Kevin Olsson som satte allt från sin kant. Även Henrik Dahlberg höll en hög nivå. Det såg onekligen bra ut inför andra halvlek, även om det kändes onödigt att det var så jämnt som 16–12 efter de första 30 minuterna.

Tappade allt

Nu såg det bra ut även i början av andra akten, med vid ställningen 18–14 tog det roliga slut. Matchbilden svängde helt och Tumba tog över. De gjorde 8–2 på tio minuter. I det läget föll Countrys kollektiva spel ihop som ett korthus. Snabba och slarviga avslut framåt och bakåt fick de inte ihop det alls. Helt plötsligt såg Glemhorn i målet mycket mänskligt ut.

– Allt vände. I första var det vi som kontrade på dem och nu blev det tvärtom, suckar Henrik Schnieder.

Nu blev det bättre för Country, men det kändes ändå inte stabilt, detta trots att det var hemmaledning med 27–26. Då vände Tumba igen, gjorde fyra mål på raken och säkrade segern. I det läget gjorde högersexan Daniel Lindroos tre mål i följde från sin kant och blev matchhjälte.

Country gjorde en sista ansträngning, men var aldrig nära. Målet som fastställde slutresultatet till 30–31 var det sista som hände i matchen.

Totalt sett en förlust som kändes tämligen onödig. Country hade greppet, men släppte det alldeles för lätt. Det kändes som om Tumba bjöds in i matchen.

För Country är det bara att ladda om och vinna i Vinslöv och hoppas att övriga resultat går rätt väg. Annars blir den allsvenska sejouren bara ettårig.

FAKTA

Allsvenskan

COUNTRY–TUMBA 30–31 (16–12)

Mål: C: Henrik Dahlberg 9, Bastien Genty 5, Robert Gustafsson 5, Kevin Olsson 5, Stefan Krantz 3, Kristoffer Otter 2, Viktor Kjellén. T: Simon Sonesten 7, Daniel Lindroos 7, Nicklas Andreasson 5, Anton Luuppala 4, Rasmus Johansson 3, Andreas Liverstam 2, Adam Hajas, Olof Johansson, Rasmus Johaansson.

Utvisningar: C: –. T: 3x2 min. Domare: Tommie Moberg/Joakim Lindbratt. Publik: 374.