20 mar 2016 20:05

20 mar 2016 20:05

Skövde HF vidare till finalspelet

HANDBOLL: USM B-ungdom steg 4

Skövde HF B-flickor (födda 2001) är klart för USM-finalspelet i Malmö, 22-24 april.

Detta efter ett mycket lyckat steg 4 i Stockholm i helgen där laget vann gruppen efter fyra segrar: H 43 Lund (20–15), Strömnäs (18–11), NKIK (21–7) och Bolton (16–15). Eftersom bara gruppsegraren gick vidare avgjordes det hela i den sista matchen mot arrangerande Bolton.

Segern i första matchen mot H 43 var också en nyckel till avancemanget. SHF fick skön revansch för förlust mot dem tidigare under säsongen i Hallbybollen. Hela laget skall ha beröm för hur de genomförde helgen och nu blir det att ladda för Malmö.

Där kommer Skövde HF att ha lag med i samtliga tre grupper, junior, A-flickor och B-flickor. Något som de är ensamma om på tjejsidan. På pojksidan har Sävehof samma representation.

IFK Skövde B-pojkar hade också chansen, men en seger (Eslöv 30-23) räckte inte eftersom det blev förluster mot Halmstad HF (16–20) och Eskilstuna Guif (16–19). IFK slutade trea i fyrlagsgruppen som vanns av Guif.

Till finalen har IFK:s A-pojkar tagit sig. Detta med två lag, vilket är en unik prestation av de blåvita.

Detta efter ett mycket lyckat steg 4 i Stockholm i helgen där laget vann gruppen efter fyra segrar: H 43 Lund (20–15), Strömnäs (18–11), NKIK (21–7) och Bolton (16–15). Eftersom bara gruppsegraren gick vidare avgjordes det hela i den sista matchen mot arrangerande Bolton.

Segern i första matchen mot H 43 var också en nyckel till avancemanget. SHF fick skön revansch för förlust mot dem tidigare under säsongen i Hallbybollen. Hela laget skall ha beröm för hur de genomförde helgen och nu blir det att ladda för Malmö.

Där kommer Skövde HF att ha lag med i samtliga tre grupper, junior, A-flickor och B-flickor. Något som de är ensamma om på tjejsidan. På pojksidan har Sävehof samma representation.

IFK Skövde B-pojkar hade också chansen, men en seger (Eslöv 30-23) räckte inte eftersom det blev förluster mot Halmstad HF (16–20) och Eskilstuna Guif (16–19). IFK slutade trea i fyrlagsgruppen som vanns av Guif.

Till finalen har IFK:s A-pojkar tagit sig. Detta med två lag, vilket är en unik prestation av de blåvita.