23 mar 2016 06:00

23 mar 2016 07:35

Inför Vinslövs HK–HK Country

HANDBOLL

Sista omgången av allsvenskan står för dörren och det är nu som det ska avgöras.
HK Country spelar för sin existens men är beroende av andra resultat inför den sista seriematchen borta mot Vinslövs HK.

Blickarna riktas framför allt mot den nedre regionen och det jämna bottenskiktet av tabellen även om redan kvalklara OV Helsingborg HK (tvåa) och Västeråsirista (trea) i toppen kan byta plats efter slutomgången vilket får betydelse kring vilka elitserielag de sedan ska möta för att försöka avancera i seriesystemet.

I botten av tabellen är fyra lag indraget i nedflyttningsstriden. HK Country är seriejumbo och måste lita till andra resultat för att lyckas lägga beslag på den ena av de två åtråvärda kvalplatserna som innebär att man undviker degradering.

Primärt måste Country vinna sin match borta mot nästjumbon Vinslövs HK. Efter det bottenmötet återstår det att se om det räcker för kval då något av lagen Tyresö och Warta samtidigt inte får vinna sin match.

När lagen möttes i seriepremiären i Idrottshallen vann Vinslövs HK med 27–25. Nu hoppas Stöpengänget i stället att dra det längsta strået.

– Vi möter ett lag som också spelar för sin överlevnad och vi behöver spela med en större glöd än senast. Det kommer att krävas då de spelar uppoffrande handboll både offensivt och i försvarsspelet, säger Countrytränaren Henrik Schneider.

Senast förlorade HK Country med uddamålet, 30–31, hemma mot IFK Tumba HK efter att ha lett med 16–12 i halvlek.

– Den prestationen är vi missnöjda med. Vi borde ha tagit chansen och avgjort den matchen, säger Schneider som aviserar samma trupp som senast.

Blickarna riktas framför allt mot den nedre regionen och det jämna bottenskiktet av tabellen även om redan kvalklara OV Helsingborg HK (tvåa) och Västeråsirista (trea) i toppen kan byta plats efter slutomgången vilket får betydelse kring vilka elitserielag de sedan ska möta för att försöka avancera i seriesystemet.

I botten av tabellen är fyra lag indraget i nedflyttningsstriden. HK Country är seriejumbo och måste lita till andra resultat för att lyckas lägga beslag på den ena av de två åtråvärda kvalplatserna som innebär att man undviker degradering.

Primärt måste Country vinna sin match borta mot nästjumbon Vinslövs HK. Efter det bottenmötet återstår det att se om det räcker för kval då något av lagen Tyresö och Warta samtidigt inte får vinna sin match.

När lagen möttes i seriepremiären i Idrottshallen vann Vinslövs HK med 27–25. Nu hoppas Stöpengänget i stället att dra det längsta strået.

– Vi möter ett lag som också spelar för sin överlevnad och vi behöver spela med en större glöd än senast. Det kommer att krävas då de spelar uppoffrande handboll både offensivt och i försvarsspelet, säger Countrytränaren Henrik Schneider.

Senast förlorade HK Country med uddamålet, 30–31, hemma mot IFK Tumba HK efter att ha lett med 16–12 i halvlek.

– Den prestationen är vi missnöjda med. Vi borde ha tagit chansen och avgjort den matchen, säger Schneider som aviserar samma trupp som senast.

LAGET

HK Country: Sebastian Glemhorn, Per Nystedt, Lukas Nyman, Robert Gustafsson, Jakob Thuvesson Lundin, Henrik Dahlberg, Bastien Genty, Oskar Thiberg, Kevin Olsson, Viktor Kjellén, Stefan Krantz, Ludvig Lindh, Kristoffer Otter.

FORMEN

Tre senaste matcherna:

Vinslövs HK: Västeråsirsta HF (b) 31–37, Önnereds HK (h) 32–28, Tyresö Handboll (b) 27–29.

HK Country: IFK Tumba HK (h) 30–31, LIF Lindesberg (b) 29–33, Alstermo IF (h) 28–23.

Kommentar: Seriens två sämsta lag möts i den sista omgången av allsvenskan men båda två har fortsatt chansen att få kvala för att klara sig kvar men är beroende av andra resultat.

ÖVRIGA MATCHER

23/3: (Sista omgången) IFK Tumba HK–Tyresö Handboll, HK Varberg–Västeråsirsta HF, Rimbo HK Roslagen–LIF Lindesberg, HP Warta–Skånela IF, Alstermo IF–Önnereds HK, OV Helsingborg HK–IFK Ystad HK.