23 mar 2016 06:00

23 mar 2016 06:00

Tvingas lita till andra lag

HANDBOLL: HK Countrys öde avgörs i den sista omgången av allsvenskan

Avgörandets ögonblick är här för HK Country.
Den allsvenska existensen står på spel.
Efter att ha haft allt i egna händer är de nu helt beroende av andra resultat för att undgå nedflyttning.
– Vi tror på det och större under har ju faktiskt skett. Vi ska gå ut och kämpa för vår överlevnad, säger tränaren Henrik Schneider inför sista seriematchen mot Vinslövs HK.

Efter förra helgens uddamålsförlust mot IFK Tumba HK (30–31) tappade Countryspelarna initiativet och har nu inte längre avgörandet i egna händer. Inför den sista omgången av allsvenskan är nu HK Country helt utelämnade till andra resultat (se faktaruta). De måste gå lagets väg om Country ska undvika att degraderas och i stället få chansen i ett kval. Framförallt handlar det för Country att primärt vinna den egna matchen i slutomgången. Vinslövs HK står för motståndet på bortaplan.

– De spelar också för sin överlevnad och det kommer att bli en tuff match i deras lilla hall där det säkert bli bra tryck på läktarna. Det kommer förmodligen bli mer kamp än skönspel och då vill jag se en helt annan attityd och inställning i laget än vi hade senast. Vi behöver piska upp en attityd där vi krigar för vår överlevnad, säger Henrik Schneider.

Countrytränaren har full koll på förutsättningarna.

– Vi kan bara gå ut och vinna vår match. Det andra kan vi inte påverka. Vi får helt enkelt se hur långt det räcker men vi ska i alla fall göra en bättre prestation än senast. Den är vi missnöjda med och jag tycker att det finns en revanschkänsla på oss själva i laget.

– Om vi vinner så har vi två möjligheter att något av de andra resultaten går vägen och större under har ju faktiskt skett.

På onsdagskvällen vet vi om HK Country har gjort sitt och de andra resultaten gått lagets väg för annars blir den historiska allsvenska sejouren bara ettårig.

Efter förra helgens uddamålsförlust mot IFK Tumba HK (30–31) tappade Countryspelarna initiativet och har nu inte längre avgörandet i egna händer. Inför den sista omgången av allsvenskan är nu HK Country helt utelämnade till andra resultat (se faktaruta). De måste gå lagets väg om Country ska undvika att degraderas och i stället få chansen i ett kval. Framförallt handlar det för Country att primärt vinna den egna matchen i slutomgången. Vinslövs HK står för motståndet på bortaplan.

– De spelar också för sin överlevnad och det kommer att bli en tuff match i deras lilla hall där det säkert bli bra tryck på läktarna. Det kommer förmodligen bli mer kamp än skönspel och då vill jag se en helt annan attityd och inställning i laget än vi hade senast. Vi behöver piska upp en attityd där vi krigar för vår överlevnad, säger Henrik Schneider.

Countrytränaren har full koll på förutsättningarna.

– Vi kan bara gå ut och vinna vår match. Det andra kan vi inte påverka. Vi får helt enkelt se hur långt det räcker men vi ska i alla fall göra en bättre prestation än senast. Den är vi missnöjda med och jag tycker att det finns en revanschkänsla på oss själva i laget.

– Om vi vinner så har vi två möjligheter att något av de andra resultaten går vägen och större under har ju faktiskt skett.

På onsdagskvällen vet vi om HK Country har gjort sitt och de andra resultaten gått lagets väg för annars blir den historiska allsvenska sejouren bara ettårig.

Tabelläget inför den sista omgången av allsvenskan

11) Tyresö Handboll, 16 poäng, -28.

Avslutar mot: IFK Tumba HK (borta).

12) HP Warta, 16 poäng, -78.

Avslutar mot: Skånela IF (hemma).

13) Vinslövs HK, 16 poäng, -96.

Avslutar mot: HK Country (hemma).

14) HK Country, 15 poäng, -42.

Avslutar mot: Vinslövs HK (borta).

Förutsättningar

Vid händelse av seger för HK Country måste samtidigt Tyresö Handboll förlora alternativt HP Warta minst tappa poäng i sista omgången för att Country ska få kvala.

Vid händelse av oavgjort i den sista omgången för HK Country måste HP Warta förlora och Tyresö Handboll förlora med 15 mål i sin match för Country ska få kvala.

Vid händelse av förlust för HK Country spelar det ingen roll hur de andra resultaten går utan då degraderas Country.