30 mar 2016 15:23

31 mar 2016 06:21

Dahlberg till IFK Ystad

HANDBOLL: Country tappar spelare

HK Country fortsätter att tappa spelare och nu är det Henrik Dahlberg som bestämt sig för att lämna.
Nästa säsong spelar den hårdskjutande vänsternian i IFK Ystad.

Nyligen stod det klart att målvakten Sebastian Glemhorn lämnar Country för att spela med IFK Ystad, som den här säsongen vann allsvenskan och gick upp i elitserien. Nu står det klart att Henrik Dahlberg går samma väg som Glemhorn.

23-årige Dahlberg kom till Country från HK Torslanda inför den här säsongen, men trots 147 mål från Dahlberg, lyckades inte Stöpenlaget hänga kvar i allsvenskan.

– Henrik är en spännande spelare med god skyttekapacitet som vi tror kan utvecklas till en riktigt bra elitseriespelare i IFK Ystad, skriver IFK Ystad på sin hemsida.

Dahlberg själv ser fram mot att spela i den högsta serien.

– Först och främst skall det bli väldigt kul att spela i elitserien. Tror det kommer att bli väldigt tufft och vi kommer att få slita hårt under hela säsongen, men jag tror att vi har bra förutsättningar för att lyckas.

– Jag tycker att IFK har ett duktigt lag och en bra organisation runt om, som jag tror kan passa mig i min utveckling och jag hoppas att jag kan bidra till att laget blir ännu bättre, säger han på hemsidan.

Nyligen stod det klart att målvakten Sebastian Glemhorn lämnar Country för att spela med IFK Ystad, som den här säsongen vann allsvenskan och gick upp i elitserien. Nu står det klart att Henrik Dahlberg går samma väg som Glemhorn.

23-årige Dahlberg kom till Country från HK Torslanda inför den här säsongen, men trots 147 mål från Dahlberg, lyckades inte Stöpenlaget hänga kvar i allsvenskan.

– Henrik är en spännande spelare med god skyttekapacitet som vi tror kan utvecklas till en riktigt bra elitseriespelare i IFK Ystad, skriver IFK Ystad på sin hemsida.

Dahlberg själv ser fram mot att spela i den högsta serien.

– Först och främst skall det bli väldigt kul att spela i elitserien. Tror det kommer att bli väldigt tufft och vi kommer att få slita hårt under hela säsongen, men jag tror att vi har bra förutsättningar för att lyckas.

– Jag tycker att IFK har ett duktigt lag och en bra organisation runt om, som jag tror kan passa mig i min utveckling och jag hoppas att jag kan bidra till att laget blir ännu bättre, säger han på hemsidan.