04 apr 2016 13:15

04 apr 2016 13:15

Efterlängtad premiär

FOTBOLL: Johan Mårtensson: "Det är kul att det är i gång"

Allsvenskan och superettan sparkade i gång i helgen och på ett par håll fanns det spelare med lokal koppling.
En av dem är Johan Mårtensson som är lagkapten i allsvenska Helsingborgs IF.
– Det är kul att det är i gång, det har man väntat på hela försäsongen, säger Mårtensson på HIF:s hemsida.

Mårtensson har fått sin fotbollfostran i Ulvåkers IF, men har även spelat i Tibro AIK och Skövde AIK. Numera är han en av nyckelspelarna i Henrik Larssons allsvenska Helsingborgs IF. I helgen spelade Helsingborg 1–1 borta mot Gefle i premiären och Mårtensson lirade 90 minuter på det centrala mittfältet. HIF tog tidigt ledningen med 1–0, men i den andra halvleken kvitterade hemmalaget och efteråt var 27-åringen kluven.

– Det är blandande känslor. Vi var så pass bra i första halvlek och så överlägsna att vi skulle ha lett med någon mer boll, då hade det blivit en annorlunda match. Nu stod det bara 1–0 och då kan allt hända i fotboll, det kan gå fort. Men det var bortaplan och premiär så man får väl vara lite nöjd med en poäng, säger Mårtensson i en intervju på HIF:s hemsida.

Redan på torsdag väntar hemmapremiär för Helsingborg och Mårtensson. Då kommer Örebro på besök till Olympia.

Hovaprodukten och förre Skövde AIK-spelaren Sebastian Olsson lämnade allsvenska Häcken för Degerfors i superettan inför den här säsongen. Han spelade hela matchen när Degerfors premiärföll med 0–2 hemma mot Athletic FC United.

Lindberg skadad

Den norska ligan är tre omgångar gammal och där kvitterade Värsåssonen Jakob Orlov till 2–2 som inhoppare i Branns premiär mot Strömsgodset. Efter det blev dock anfallaren sjuk och har inte varit med i de två senaste matcherna.

Jonas Lindberg kom till Sarpsborg 08 från Ljungskile inför den här säsongen och spelade 90 minuter i de två första matcherna innan han bröt nyckelbenet i en träningsmatch mot Fredriksstad i förra veckan. Tungt för den före detta SAIK-spelaren som inte lär vara tillbaka på planen igen förrän i maj.

De före detta Tibrospelarna Axel Påhlsson och Adam Fägerhag återfinns numera i allsvenska klubbar. Fägerhag är bofast i Jönköpings Södras U21-lag som spelar i den södra allsvenskan och Påhlsson fanns med i Örebro U19:s premiärelva mot Djurgården i helgen.

Mårtensson har fått sin fotbollfostran i Ulvåkers IF, men har även spelat i Tibro AIK och Skövde AIK. Numera är han en av nyckelspelarna i Henrik Larssons allsvenska Helsingborgs IF. I helgen spelade Helsingborg 1–1 borta mot Gefle i premiären och Mårtensson lirade 90 minuter på det centrala mittfältet. HIF tog tidigt ledningen med 1–0, men i den andra halvleken kvitterade hemmalaget och efteråt var 27-åringen kluven.

– Det är blandande känslor. Vi var så pass bra i första halvlek och så överlägsna att vi skulle ha lett med någon mer boll, då hade det blivit en annorlunda match. Nu stod det bara 1–0 och då kan allt hända i fotboll, det kan gå fort. Men det var bortaplan och premiär så man får väl vara lite nöjd med en poäng, säger Mårtensson i en intervju på HIF:s hemsida.

Redan på torsdag väntar hemmapremiär för Helsingborg och Mårtensson. Då kommer Örebro på besök till Olympia.

Hovaprodukten och förre Skövde AIK-spelaren Sebastian Olsson lämnade allsvenska Häcken för Degerfors i superettan inför den här säsongen. Han spelade hela matchen när Degerfors premiärföll med 0–2 hemma mot Athletic FC United.

Lindberg skadad

Den norska ligan är tre omgångar gammal och där kvitterade Värsåssonen Jakob Orlov till 2–2 som inhoppare i Branns premiär mot Strömsgodset. Efter det blev dock anfallaren sjuk och har inte varit med i de två senaste matcherna.

Jonas Lindberg kom till Sarpsborg 08 från Ljungskile inför den här säsongen och spelade 90 minuter i de två första matcherna innan han bröt nyckelbenet i en träningsmatch mot Fredriksstad i förra veckan. Tungt för den före detta SAIK-spelaren som inte lär vara tillbaka på planen igen förrän i maj.

De före detta Tibrospelarna Axel Påhlsson och Adam Fägerhag återfinns numera i allsvenska klubbar. Fägerhag är bofast i Jönköpings Södras U21-lag som spelar i den södra allsvenskan och Påhlsson fanns med i Örebro U19:s premiärelva mot Djurgården i helgen.