07 apr 2016 17:25

07 apr 2016 17:25

Nu är pressen på SAIK större

KRÖNIKA: JAN LARSSON

Förra säsongen fick Skövde AIK mer eller mindre börja om efter ett antal säsonger i division 1. Ett i många stycken ungt och orutinerad lag ställdes på benen och det kom att visa sig att laget klarade sig riktigt bra.

Laget tappade visserligen en del mot slutet och hamnade på sjätte plats, men länge var man med och nosade på topplagen och matchade dem bra i inbördes möten.

Förra spelåret kändes FC Trollhättan som ett självklart topplag och det var ingen skräll att de vann serien.


I år finns det inget så utpekat topplag utan det känns tämligen öppet. Kul också att det blir kval för tvåorna i år, det ger lite extra spänning åt serien.

Skövde AIK vågar sticka fram hakan och tippa sig själva i toppen. Absolut inget fel i det, men det gäller att laget klarar den press som det innebär att lägga ribban högt.

Helt klart är att SAIK har en bredare och en på pappret vassare trupp än förra säsongen. Det kommer bli konkurrens om platserna och en utmaning för tränaren Charbel Abraham blir att matcha truppen med rätt sätt. Det gäller att hålla i gång de så kallade bänkspelarna, nog så viktigt att ha bredd om man skall vara med och slåss om en plats i toppen.


SAIK har i stort sett hela sin centrallinje kvar, dock med undantag att man tappat sina målvakter med Mirza Kailjundzic i spetsen. Nu har Markus Fröjd kommit hem från junior och U-lagsspel i Elfsborg. Han kompletteras av Filip Boberg från IF Tymer. Unga målvakter som får chansen, spännande.

Hur som helst har Skövde AIK ett intressant lag med både ungdomlig entusiasm, rutin och utländska influenser. En mix som kan bli riktigt bra.

Frågan är hur laget står sig i en svårbedömd konkurrens. Karlstad BK var tvåa förra säsongen och har i stort sett laget kvar. Det borde borga för kvalité. Sedan finns det division 1-rutin i IFK Uddevalla och kanske kan Grebbestad vara med och utmana.

Sedan kommer säkert Lidköpings FK att bli farligt och Gauthiod från Grästorp är ett tungt lag, särskilt hemma.

Det kan bli många om budet.

Förra säsongen hade vi både IFK Skövde och Tibro AIK i den här division 2-serien. Nu är SAIK ensam herre på täppan igen och det är helt rätt att det finns en hög ambition.

Sedan tycker jag det är trist att Skövde inte kan erbjuda en spelbar gräsplan till premiären. Nu blir premiärspel på konstgräs bakom huvudläktaren på Södermalm. Det tycker jag inte känns värdigt en seriepremiär för kommunens ledande lag. Det talas om att även att andra hemmamatchen skall spelas där. Har vintern verkligen varit så svår...?

Förra säsongen fick Skövde AIK mer eller mindre börja om efter ett antal säsonger i division 1. Ett i många stycken ungt och orutinerad lag ställdes på benen och det kom att visa sig att laget klarade sig riktigt bra.

Laget tappade visserligen en del mot slutet och hamnade på sjätte plats, men länge var man med och nosade på topplagen och matchade dem bra i inbördes möten.

Förra spelåret kändes FC Trollhättan som ett självklart topplag och det var ingen skräll att de vann serien.


I år finns det inget så utpekat topplag utan det känns tämligen öppet. Kul också att det blir kval för tvåorna i år, det ger lite extra spänning åt serien.

Skövde AIK vågar sticka fram hakan och tippa sig själva i toppen. Absolut inget fel i det, men det gäller att laget klarar den press som det innebär att lägga ribban högt.

Helt klart är att SAIK har en bredare och en på pappret vassare trupp än förra säsongen. Det kommer bli konkurrens om platserna och en utmaning för tränaren Charbel Abraham blir att matcha truppen med rätt sätt. Det gäller att hålla i gång de så kallade bänkspelarna, nog så viktigt att ha bredd om man skall vara med och slåss om en plats i toppen.


SAIK har i stort sett hela sin centrallinje kvar, dock med undantag att man tappat sina målvakter med Mirza Kailjundzic i spetsen. Nu har Markus Fröjd kommit hem från junior och U-lagsspel i Elfsborg. Han kompletteras av Filip Boberg från IF Tymer. Unga målvakter som får chansen, spännande.

Hur som helst har Skövde AIK ett intressant lag med både ungdomlig entusiasm, rutin och utländska influenser. En mix som kan bli riktigt bra.

Frågan är hur laget står sig i en svårbedömd konkurrens. Karlstad BK var tvåa förra säsongen och har i stort sett laget kvar. Det borde borga för kvalité. Sedan finns det division 1-rutin i IFK Uddevalla och kanske kan Grebbestad vara med och utmana.

Sedan kommer säkert Lidköpings FK att bli farligt och Gauthiod från Grästorp är ett tungt lag, särskilt hemma.

Det kan bli många om budet.

Förra säsongen hade vi både IFK Skövde och Tibro AIK i den här division 2-serien. Nu är SAIK ensam herre på täppan igen och det är helt rätt att det finns en hög ambition.

Sedan tycker jag det är trist att Skövde inte kan erbjuda en spelbar gräsplan till premiären. Nu blir premiärspel på konstgräs bakom huvudläktaren på Södermalm. Det tycker jag inte känns värdigt en seriepremiär för kommunens ledande lag. Det talas om att även att andra hemmamatchen skall spelas där. Har vintern verkligen varit så svår...?